Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, okul kampüslerindeki güvenlik önlemleri tamamen değişiyor. Türkiye gazetesinin haberine göre üç bakanlığın koordinasyonuyla hazırlanan yeni güvenlik modeli, giriş kapılarından bahçe çevrelerine kadar geniş bir denetim ağı kuracak. Bu uygulamayla, eğitim kurumlarında yaşanabilecek olası risklerin henüz kapıda engellenmesi hedefleniyor.

30 BİN GÜVENLİK PERSONELİ İSTİHDAM EDİLECEK

Hazırlanan güvenlik planına göre İŞKUR bünyesindeki Toplum Yararına Program (TYP) aracılığıyla 30 bin güvenlik personeli istihdam edilecek.

Belirlenen personelin tamamı, 81 ilde valiliklerin belirlediği ihtiyaçlara göre okullara dağıtılacak. Görevlendirilen güvenlik personeli, okul girişlerinde el dedektörleri kullanacak. Şüpheli durumlarla karşılaşıldığında ise görevliler vakit kaybetmeden emniyet ya da jandarma ekiplerine haber ulaştıracak. Böylelikle okul yönetimleri ile kolluk kuvvetleri arasındaki bilgi akışı hızlanarak tehlikeler büyümeden önlenecek.

Ziraat mühendisinin tavsiyesi hayatını değiştirdi! Şimdi 500 ağacı var
Ziraat mühendisinin tavsiyesi hayatını değiştirdi! Şimdi 500 ağacı var
İçeriği Görüntüle

PERSONEL SEÇİMİNDE SIKI ARŞİV DENETİMİ

Göreve başlayacak personelin adaylık ve seçim sürecinde güvenlik kriterleri en üst sınırda tutulacak. İçişleri Bakanlığı, işe alım öncesinde adayları kapsamlı arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasıyla inceleyecek. Soruşturmaların tamamlanmasının ardından adayların çocuklarla çalışmaya uygunluğunu Milli Eğitim Bakanlığı nihai olarak karara bağlayacak.

Güvenlik modelinin temel amacı, öğrencilerin okul çevresindeki tehditlerden uzak kalarak huzurlu bir ortamda ders başı yapmalarını sağlamaktır. Daha önceki süreçte okul çevrelerinde geniş kapsamlı risk analizleri tamamlanmıştı. Ayrıca kamera donanımları güçlendirilirken, erken uyarı mekanizmaları da yaygınlaştırılmıştı. Alınan bu son önlemler sayesinde öğrenciler ve veliler için çok daha korunaklı bir eğitim dönemi başlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi