Sosyal devlet anlayışıyla yürütülen destek projeleri kapsamında, Nisan ayı ödemeleri için düğmeye basıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata tam katılımını sağlamak amacıyla yürütülen aylık ödemelerin hesaplara geçmeye başladığını resmen ilan etti.

İnsan Odaklı Destek Modeli

Bakan Göktaş yaptığı açıklamada, hizmetlerin "insan odaklı ve hak temelli" bir vizyonla sürdürüldüğünü vurguladı. Engelli ve yaşlı vatandaşların ekonomik olarak desteklenmesinin, onların bağımsız bir hayat sürmeleri için kritik öneme sahip olduğunu belirten Göktaş, eğitimden sağlığa her alanda vatandaşın yanında olduklarını ifade etti.

8,5 Milyar TL'lik Dev Kaynak

Nisan ayı ödemelerinin detaylarını da paylaşan Bakan Göktaş, bütçenin dağılımını şu şekilde açıkladı:

Altında yükseliş devam edecek mi? Ons ve gram altın artacak mı? Uzman isim açıkladı
Altında yükseliş devam edecek mi? Ons ve gram altın artacak mı? Uzman isim açıkladı
İçeriği Görüntüle

Yaşlı Aylığı: 4 milyar 736 milyon TL

Engelli Aylığı: 3 milyar 766 milyon TL Bu ödemelerle birlikte toplamda 8,5 milyar TL'lik bir kaynak, ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına sunulmuş oldu. Ödemelerin TC kimlik numarasına göre kademeli olarak hesaplara yatması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi