Piyasalarda bilinçli bir gerilim yaratıldığını savunan Memiş, doların küresel çapta terk edildiğini ve yatırımcıların değerli metallere sığındığını belirtti. Ancak bu kaçış, fiyatlarda şişkinlik yarattı. Gram altında yılın ilk yarısı için konulan 8 bin lira hedefine şimdiden yaklaşıldı. Memiş, "Fiyatlar teknik düzeltmeye muhtaç, acele eden kaybeder" diyerek bekle-gör politikasını önerdi.

NAKİT İHTİYACI OLAN DEĞERLENDİREBİLİR

Strateji netleşti: Nakde ihtiyacı olanlar bu yükselişi satış fırsatı olarak kullanabilir. Ancak "elimde para var, altın alayım mı?" diyenler için cevap: Hayır.

İslam Memiş'ten kritik altın yatırımı uyarısı!
İslam Memiş'ten kritik altın yatırımı uyarısı!
İçeriği Görüntüle

Memiş, "Bu hafta ne altın ne de gümüş almak için uygun değil. Ons gümüş 107 dolar seviyelerinde ama risk altından daha yüksek" dedi.

BORSA VE DOLARDA ROTA YUKARI

Sadece emtia değil, borsa ve döviz de gündemde. BIST 100 endeksinin 14 bin puana gitme potansiyeli olduğunu belirten Memiş, dolar/TL kurunda ise 43,37 seviyesinin kritik olduğunu söyledi.

Eğer bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanırsa, 50 liralık kur hedefi radara girecek. Acemi yatırımcıya ise "Bilmediğiniz piyasada tüm varlığınızla oyun oynamayın" tavsiyesi verildi.

Kaynak: Haber Merkezi