2017 yılından bu yana Türkiye genelinde düzenlediği ebeveyn zirveleriyle tanınan MomTalks, ilk yurt dışı adımını İngiltere’nin başkenti Londra’da attı. Ebeveynlikten psikolojiye, yapay zekâdan eğitime kadar geniş bir perspektifte kurgulanan etkinlik, Londra’daki Türk ebeveynlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Bugüne kadar 25 binden fazla ebeveyne ulaşan platform, bu etkinlikle birlikte küresel ölçekte daha fazla aileye destek olma vizyonunu somutlaştırmış oldu.
Ebeveynlik, Toplumun Geleceğiyle Birebir İlgili
MomTalks’un kurucusu Dr. Bahar Eriş ve platformun partneri Zeynep İşman, Londra’daki zirvede ebeveynliğin sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal etkilerine dikkat çekti.
Zeynep İşman, ebeveyn eğitiminin çocukların refahı, mutluluğu ve ruh sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak,
“Bu yalnızca bir aile meselesi değil; toplumun geleceğini ilgilendiren bir konu. Eğitimi odağına alan her kurumun bu sürece destek vermesi gerekiyor,” dedi.
Platformun kurulduğu ilk günden bu yana hedefinin ebeveynlerin yalnız olmadığını hissettirmek ve doğru bilgiyi onlara ulaştırmak olduğunu belirten Bahar Eriş ise şunları söyledi:
“Günümüzde bilgiye ulaşmak kolay ama güvenilir bilgiye ulaşmak zor. MomTalks olarak ebeveynleri, alanında uzman isimlerle buluşturuyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak, ilham vermek ve sağlam kaynaklara yönlendirmek.”
Sınırsız Ebeveynlik: Konular Zengin, Erişim Kolay
Londra’da düzenlenen etkinlikte akran zorbalığı, çocuk psikolojisi, ebeveynlerin sınır koyma güçlükleri ve dijital çağda çocuk yetiştirme gibi başlıklar öne çıktı. Etkinliğe farklı meslek gruplarından uzman konuşmacılar katılırken, katılımcılar hem interaktif sohbetlere dahil oldu hem de kişisel deneyimlerini paylaştı.
Dr. Bahar Eriş, Londra etkinliğinin ardından bu yılın son fiziksel etkinliğinin Ankara’da yapılacağını duyurarak,
“Katılım sadece fiziksel değil, online olarak da mümkün. Böylece Türkiye'nin her yerinden ebeveynler etkinliklere ulaşabiliyor,” dedi.
MomTalks’un Yolculuğu Devam Ediyor
Türkiye’de ebeveyn bilincini artırmak için bugüne kadar birçok şehirde etkinlik düzenleyen MomTalks ekibi, Londra ile birlikte bu süreci uluslararası boyuta taşımış oldu. Zeynep İşman, hedeflerinin çok daha fazla ebeveyne ulaşmak olduğunu vurgulayarak,
“MomTalks etkinlikleri ulaşılabilir düzeyde. Tüm anne-babaları sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşmaya, etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz,” çağrısında bulundu.