Trendyol 1. Lig'i şampiyon olarak Kocaelispor'da yeni sezon öncesi teknik adam arayışı Selçuk İnan ile anlaşmanın yapılmasıyla çözüme kavuştu. Ancak yeni sezon için kadro yapılanması büyük bir merakla bekleniyor.
Özellikle 16 yıl aranın ardından Süper Lig'de mücadele edilecek olmasının verdiği heyecan ile taraftarlar yapılacak transferleri bekliyor. Başta yerel basın olmak üzere, sosyal medyada bir çok oyuncunun ismi gündemde. Bu durum her transfer döneminde yaşanılan ve artık "standart oldu" diyebileceğimiz bir olay haline geldi. Neden derseniz, menajerler tarafından önerilen oyuncular var. Bununla beraber biz yerel basın mensuplarının canlarını dişlerine takarak öğrendiği ve ulusal basın mensuplarının da yazdığı isimler merak uyandırıyor.
Tek tek bu isimlere bakarsak bu yazıyı okumanız baya uzun sürebilir. O sebeple isimlerden ziyade sürece biraz değinmek istiyorum.
Geçtiğimiz sezon hatırlayacağınız üzere, ikinci etap kampı olan Topuk Yaylası kampına bir çok transfer takıma dahil edilerek gidilmişti. Tabi kamp döneminde de gelen oyuncular oldu. Ancak kadronun ana yapısı neredeyse ilk kamp dönemi biterken tamamlanmış gibiydi.
Bu sezona gelirsek, şu an sadece teknik adamımız netleşti. Mevcut kadroya yapılan takviyelere dair herhangi bir resmi açıklama mevcut değil. Buna ek olarak mevcut kadrodan kimler Kocaelispor'a veda etti ona dairde bir gelişme mevcut değil.
Mevcut durumdaki sessizlik camiada endişeye ve soru işaretlerine sebep oluyor. Taraftarlar yeni sezona, tıpkı geçen sezon olduğu gibi hazır bir kadroyla başlanmasını (doğal olarak) istiyorlar. Açıkçası bende bu görüşteyim. Erkenden sağlanacak uyumun, yeni yapılanma ile oluşturulacak bir kadronun verimini yükselteceğini düşünüyorum.
Selçuk hoca ile yönetimin oyuncu havuzlarındaki oyuncuların karşılaştırıldığını ve ince elenip sık dokunduğunu tahmin ve ümit ediyorum. Çünkü, hep söylediğim ve söylediğimiz gibi "Kocaelispor'un boşa harcayak bir kuruşu yok" ve "Borçlardan kurtulmak için yeniden satabileceği bir tesisi ve/veya yapısı yok".
Mevcut takımlara baktığımızda çok paralar harcanıp kısa sürede hüsran yaşayan ekipler çoğalmaya başladı. Örnek olarak Kocaelispor'un zor zamanında yanında olan Adana Demirspor takımı. Hatırlarsanız Balotelli, Nani gibi yıldız oyuncuları Adana'ya getiren mavi-lacivertliler şu an FIFA'da ödemelerden kaynaklı en çok dosyası bulunan Türk kulüplerinde biri olarak yer alıyor. Geçtiğimiz sezonda ödemelerden kaynaklı alınan puan cezalarını da unutmamak gerekir.
Kocaelispor kadro yapılanmasında gerçekten çok dikkatli olmalı. Sırf kariyeri var diye yüksek maaşlı oyuncuları kadroya katıp ağır maddi yüklerin altında kalmamak gerekiyor. Hepimizin hayali var. Türkiye Kupası'nın yeniden bu şehre gelmesini, Kocaelispor'un Avrupa kupalarında mücadele etmesini hepimiz çok isteriz. Ancak öncelikli hedef olarak ayaklarımızın yere sağlam basması lazım. Bunun içinde biraz çile çekmek gerekecek. Süper Lig'de kalıcı olan bir Kocaelispor yaratılmalı. Ondan sonraki hedef olarak ise gözü bir üst hedefe dikmeliyiz.
Ülkemizde bir başka takım örneği vererek devam edeyim. Samsunspor, bu sezon ki başarısıyla tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandı. 2 sezon önce yükseldikleri Süper Lig'de transfer yasağına rağmen önemli bir başarı elde ettikleri yadsınamaz bir gerçek. Ancak, bu başarının sürdürülebilir olup olmayacağını önümüzdeki sezon göreceğiz.
Sözlerimi toparlarken, yavaş ve sakin adımlar atmak bize kazanç olarak dönecektir. Bir daha Süper Lig'den tabiri caizse frensiz bir şekilde düşüşü ne camia ne de şehir kolay kolay kaldıramaz. O sebeple yeni sezon başladığında Kocaelispor'daki bu sessizlik hayır mı şer mi hep birlikte göreceğiz.
UFAK BİR DİPNOT
Kocaeli TV ekranlarında sezon boyunca yayınlanan ve benimde yorumculuk yaptığım Top Ağlarda programımız sezon finali yapıp, yaz arasına girdi. Ancak siz değerli Kocaelisporluları ve spor severleri gündemden ayrı bırakmamak içinde benim moderatörlüğünü üstlediğim Spor Özel programımız yeni futbol sezonu başlayana kadar her pazartesi akşamı saat 19:30'da Kocaeli TV ekranlarında sizlerle olacak. Bugün Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Zafer Onar, Teknik Direktör Ali Mumcu ve Spor Yorumcusu İsmail Erkul ile Kocaelispor ve spor gündemindeki gelişmeleri sizlere aktaracağız. Her pazartesi bekleriz...