Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen "Klarnet Bölümü Yıl Sonu Gösterisi", sanatseverlerin ve ailelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Klarnet Bölümü Eğitmeni Zeynep Sarıtaş’ın yönetiminde sahne alan birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri, performanslarıyla göz doldurdu.
Gecenin en anlamlı anlarından biri ise konservatuvarın 3. sınıf öğrencisi Kaan Bora İlhan’ın eğitimini başarıyla tamamlayarak bölümünden mezun olması oldu.
Harry Potter’dan Yeşilçam’a Uzanan Repertuar
Etkinliğin ilk bölümünde sahneye çıkan genç yetenekler, klarnet için yazılmış seçkin eserlerden oluşan solo performanslarını sergiledi. Konserin ikinci bölümünde ise ikili ve dörtlü icralar (düet ve kuvartet) sahne aldı.
Öğrenciler; dünyaca ünlü "Harry Potter" film müziği ile zamansız bir klasik olan "Over The Rainbow" gibi popüler eserleri klarnetle yeniden yorumlayarak salondakilerden tam not aldı.
Beyaz Perdenin Unutulmaz Müzikleri Geceye Renk Katti
Dörtlü performanslarda Klarnet Bölümü Eğitmeni Zeynep Sarıtaş da öğrencileriyle birlikte sahne alarak enstrümanını konuşturdu. Sinema dünyasına damga vuran; "Pembe Panter", "Blues in the Night" ve efsanevi Rocky filminin müziği "Eye Of The Tiger" eserleri salonda alkış tufanı kopardı. Öğrencilerin sahne disiplini ve senkronizasyonu izleyicilerden büyük övgü aldı.
Eğitmen Zeynep Sarıtaş: "Öğrencilerimle Gurur Duyuyorum"
Gösterinin finalinde eğitmen arkadaşları tarafından Zeynep Sarıtaş’a teşekkür çiçeği takdim edildi. Sahnede duygu dolu bir konuşma yapan Sarıtaş, şu ifadeleri kullandı:
“Çocuklarımızı konservatuvara ve sanat eğitimine teşvik eden siz değerli velilerimize sonsuz teşekkür ederim. Bu başarıda hepimizin emeği çok büyük. Öğrencilerimin sergilediği bu harika performanstan dolayı onlarla gurur duyuyor, hepsini gönülden kutluyorum.”
Büyük beğeni toplayan yıl sonu konseri, öğrencilerin, eğitmenlerin ve ailelerin birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafları ile son buldu.








