Kartepe Belediyesi, Kurban Bayramı arifesinde kabir ziyaretine gelen vatandaşlar için anlamlı bir çalışmaya imza attı. Belediye ekipleri, ilçe genelindeki mezarlıklarda vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtarak bayramın manevi atmosferine katkı sundu.

YKS Adaylarını İlgilendiriyor! 2 Soru İptal
YKS Adaylarını İlgilendiriyor! 2 Soru İptal
İçeriği Görüntüle

Bayram öncesinde yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar mezarlıklara akın ederken, Kartepe Belediyesi tarafından mezarlık girişlerinde kurulan stantlarda binlerce çiçek vatandaşlara ulaştırıldı.

Başkan Kocaman Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Çiçek dağıtım noktalarını ziyaret eden Mustafa Kocaman, vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı. Başkan Kocaman, bayramların yalnızca yaşayanlarla değil, hayatını kaybeden yakınlarla da manevi bağların güçlendiği özel günler olduğunu ifade etti.

Kocaman açıklamasında, “Geçmişimize sahip çıkmak ve vefa göstermek bizim en büyük görevimizdir. Arife gününde yakınlarının kabirlerini ziyaret eden hemşehrilerimizin yanında olmak istedik” dedi.

Mezarlıklarda Bakım ve Temizlik Çalışması Yapıldı

Bayram öncesinde Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından mezarlıklarda kapsamlı bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Mezarlık yolları temizlenirken yabani otlar biçildi, ağaç budama çalışmaları yapıldı ve alanlar ziyaretlere hazır hale getirildi.

Yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirmesi sağlandı.

Vatandaşlardan Teşekkür

Mezarlık girişlerinde ücretsiz çiçeklerini alan Kartepeliler, belediyenin her yıl sürdürdüğü bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, yakınlarının kabirlerini kendi elleriyle çiçeklerle süslemenin manevi huzurunu yaşadıklarını belirterek emeği geçen belediye ekiplerine teşekkür etti.

Muhabir: Raşit Tuna Şişman