Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan rektör atamaları, 7 Kasım 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye genelinde 11 üniversiteye yeni rektör atanırken Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bu listede yer almadı. Atama kararlarının açıklanmasıyla birlikte KOÜ’de devam eden rektörlük süreci yeniden gündeme geldi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ATANDI MI?
Kocaeli Üniversitesi’nde rektörlük görevini halen Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk yürütüyor. Yeni dönem için adaylık başvuruları tamamlanırken, 5 Kasım Perşembe günü Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) adaylarla görüşmeler gerçekleştirildi.
Görüşmelerde rektör adayları, YÖK Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek kendilerini tanıttı. Adayların değerlendirilmesine yönelik süreç devam ederken KOÜ için henüz resmi bir atama kararı yayımlanmadı.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYLARI KİMLER?
Kocaeli Üniversitesi’nde yeni dönem rektörlüğü için çok sayıda akademisyenin başvuruda bulunduğu belirtildi. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre adaylık sürecinde şu isimler yer alıyor:
• Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk
• Prof. Dr. Teoman Kılıç
• Prof. Dr. Bekir Çakır
• Prof. Dr. Fazilet Burcu Çam
• Prof. Dr. Gönül Kaya Özbağ
• Prof. Dr. Murat Makaracı
• Prof. Dr. Yaşar Becerikli
• Prof. Dr. Ayhan Orhan
• Prof. Dr. Enes Bayraklı
• Prof. Dr. Bora Yıldız
Adayların tamamını içeren resmi liste henüz açıklanmazken, üniversite dışından da başvuruların bulunduğu ifade ediliyor.
11 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI YAPILDI
7 Kasım tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla Erciyes, Eskişehir Teknik, Isparta Uygulamalı Bilimler, Kayseri, Kırıkkale, Konya Teknik, Malatya Turgut Özal, Muğla Sıtkı Koçman, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Şırnak ve Trabzon üniversitelerine rektör ataması gerçekleştirildi.
Komşu il Sakarya'da bulunan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin rektörlüğüne Prof. Dr. Zafer Tatlı atandı.
KOÜ'NÜN YENİ REKTÖRÜ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?
Kocaeli Üniversitesi'nde YÖK tarafından yürütülen değerlendirmelerin ardından üç adayın isminin Cumhurbaşkanlığına sunulması bekleniyor. Yeni rektör atamasının aralık ayında yapılabileceği konuşulurken, konuya ilişkin henüz resmi bir tarih açıklanmadı.
Üniversitenin yeni rektörü, Cumhurbaşkanlığı atama kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kesinleşecek.





