Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nde turnike kartı için öğrencilerden 1.500 TL istendiği iddiası üzerine Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanlığı, okul yönetimiyle görüştü.
İlçe Başkanı Mustafa Şahin’in açıklamasına göre okul müdürü, 1.500 TL talep edildiği iddiasını reddederek yalnızca 9. sınıf öğrencilerinden bir defaya mahsus 600 TL istendiğini belirtti.
“ÖDEME YAPMAYAN ÖĞRENCİLER DE OKULA ALINIYOR”
Partinin açıklamasında, okul müdürünün maddi imkânı bulunmayan öğrencilerden ücret alınmadığını söylediği aktarıldı. Müdürün, ödeme yapmayan öğrencilerin okula girişinin engellenmesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ettiği belirtildi.
Böylece tartışmanın merkezindeki “Ücret ödemeyen öğrenciler okula alınmıyor mu?” sorusuna okul yönetiminin yanıtı da kamuoyuyla paylaşıldı.
ÜCRETİN GEREKÇESİ KURULUM VE YAZILIM MALİYETİ
Açıklamaya göre görüşmede, daha önce turnike sistemleri için bakanlık tarafından ödenek sağlandığı, ancak tasarruf tedbirleri nedeniyle son dönemde bu alanda ödenek bulunmadığı ifade edildi. Talep edilen ücretin sistemin kurulum ve yazılım maliyetlerini karşılamaya yönelik olduğu belirtildi.
Turnikelerin giriş ve çıkışları kontrol etmenin yanı sıra öğrenci devam durumunu izlemek, okula gelmeyen öğrencilerin ailelerine bilgi vermek ve okul dışından kişilerin girişini engellemek amacıyla kullanıldığı aktarıldı.
ŞAHİN: HİÇBİR ÖĞRENCİ MAĞDUR EDİLMEMELİ
Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Başkanı Mustafa Şahin, öğrenci güvenliğinin önemine dikkat çekerken sistemin maliyetinin ve ailelere getirilen yükün açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
Ekonomik koşullar nedeniyle hiçbir öğrencinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Şahin, amaçlarının iddiaları muhataplarıyla görüşerek araştırmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek olduğunu ifade etti.




