Gebze Belediyesi, eğitime verdiği desteklere bir yenisini daha ekleyerek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilk kez başvuracak öğrenciler için önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediye, üniversite hayali kuran gençlerin sınav başvuru ücretlerini karşılayarak ailelerin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmeyi hedefliyor. 9 Şubat Pazartesi günü itibarıyla başlayan başvurularla birlikte, çok sayıda öğrencinin bu destekten faydalanması bekleniyor. Gebze Belediyesi’nin gençlere yönelik bu adımı, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunan sosyal destek çalışmaları arasında yerini aldı.

YKS Başvuru Ücretleri Belediyeden

Gebze Belediyesi tarafından hayata geçirilen destek kapsamında, YKS’ye ilk kez başvuru yapan öğrencilerin sınav ücretleri belediye tarafından karşılanacak. Uygulama, üniversiteye hazırlanan gençlerin maddi kaygılar yaşamadan sınav sürecine odaklanmasını amaçlıyor. Belediye yetkilileri, eğitimin her aşamasında gençlerin yanında olduklarını vurgulayarak, bu desteğin sadece maddi değil, aynı zamanda moral ve motivasyon açısından da önemli olduğunu ifade ediyor.

Başvurular Online Olarak Alınıyor

Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını Gebze Belediyesi’nin online başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirebiliyor. Başvurular,
https://ulakbel.gebze.bel.tr/WebBasvuru/yksdestekbasvuru#/ adresi üzerinden alınıyor. Başvuru sürecinin hızlı ve kolay şekilde tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin eksiksiz olarak sisteme yüklenmesi gerekiyor. Belediye, başvuru sürecinde yaşanabilecek sorunlar için de öğrencilere destek sağlıyor.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

YKS destek başvurusu kapsamında öğrencilerden şu belgeler isteniyor:

Belgelerin eksiksiz sunulması halinde başvurular değerlendirmeye alınıyor.

Başkan Büyükgöz’den Gençlere Moral Mesajı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada gençlere seslendi. Başkan Büyükgöz, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim yolculuklarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. YKS’ye ilk kez başvuran evlatlarımızın sınav ücretlerini Gebze Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Haydi gençler, sınava çalışmak sizden, YKS ücretleri bizden. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi