Dünyaca ünlü rap yıldızı Kanye West'in İstanbul'da gerçekleştirdiği yüksek maliyetli konser, müzik sektöründe farklı tepkiler almaya devam ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinden etkinliğe dair görüşlerini paylaşan şarkıcı Ferhat Göçer, hem sahne şovunu hem de konsere akın eden izleyicileri eleştiri yağmuruna tuttu.
30 MİLYON DOLARLIK PERFORMANSA TEPKİ
Göçer, konser organizasyonunun devasa bütçesi ile sahnede sunulan görsel şov arasındaki dengesizliğe dikkat çekti. Ünlü şarkıcı, tepkisini "İki ışık bi duman… 30 milyon dolar aldı gitti adam" sözleriyle dile getirdi.
Etkinliğe yoğun ilgi gösteren kitleyi de hedef alan Göçer, bilet alan katılımcıların büyük bir kısmının aslında sanatçının şarkılarına hakim olmadığını savundu. Seyircilerin sadece popüler kültürün bir parçası olmak için orada bulunduğunu ifade etti.
YERLİ RAP YILDIZLARINI ÖRNEK GÖSTERDİ
Eleştirilerini Kanye West'in sahne performansı ile sınırlı tutmayan Göçer, kalite kıyaslaması yapmak için Türk rap müziğinin önde gelen temsilcilerini işaret etti. Ceza, Ezhel ve Uzi gibi isimlerin sahne hakimiyetlerine vurgu yapan sanatçı, yerli isimlerin izleyiciye çok daha doyurucu bir müzik deneyimi sunduğunu belirtti.
MANİSA KONSERİ İÇİN İDDİALI ÇAĞRI
Kanye West konserini hedef alan açıklamalarının ardından kendi programına da değinen Göçer, müzikseverlere açık bir davette bulundu. İstanbul'daki etkinliğe gidenleri Manisa'da vereceği kendi konserine çağıran tecrübeli sanatçı, "Söz veriyorum, Kanye West'i aratmayacağım" diyerek iddialı bir göndermeye imza attı.



