Darıca Akademi FK'da Transfer Hamlesi: Görkem Aktaş İmzayı Attı!
Darıca Akademi FK'da Transfer Hamlesi: Görkem Aktaş İmzayı Attı!
İçeriği Görüntüle

Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde Görsel Şölen

KİGEM bünyesinde usta öğreticilerden eğitim alan yüzlerce Darıcalı kadının giyim, geleneksel el sanatları, nakış ve dekoratif ev ürünleri branşlarında hazırladığı el emeği göz nuru eserler, estetik tasarımlarıyla ziyaretçilerden tam not aldı.

Kadınların hem ev bütçelerine katkı sağlamak amacıyla meslek öğrendikleri hem de sosyalleştikleri birer yuva olan KİGEM merkezleri, bu sergiyle birlikte bir yıllık eğitim disiplininin ve özverinin somut başarısını da gözler önüne sermiş oldu.

Başkan Muzaffer Bıyık: "Kadınlarımızın Gücü, Darıca’nın Gücüdür"

Yoğun bir vatandaş katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde kursiyerlere ve davetlilere seslenen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kadın odaklı belediyecilik vizyonuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"KİGEM merkezlerimizde kadınlarımızın yeteneklerini keşfetmelerini, meslek sahibi olmalarını ve yeni beceriler kazanmalarını çok önemsiyoruz. Bugün burada açılışını yaptığımız sergideki her bir eserde muazzam bir sabır, vizyon, emek ve özveri var. Adeta geçmişin mirasını geleceğe taşıyorlar. Tüm kursiyerlerimizi ve onlara emek veren hocalarımızı gönülden tebrik ediyorum. Darıca Belediyesi olarak üreten, öğrenen, kendine ve şehrine değer katan kadınlarımızın arkasında durmaya, onları her alanda desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz."Darıca’da Üreten Kadınların Emeği Sergiye Dönüştü (2)

Açılış Kurdelesi Kesildi: Stantlar Tek Tek İncelendi

Protokol konuşmalarının ardından Başkan Muzaffer Bıyık, eşi Havva Bıyık ve kent protokolü tarafından açılış kurdelesi kesilerek sergi alanı gezildi.

Başkan Bıyık, el emeği ürünlerin sergilendiği stantları tek tek ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve el işi teknikleri hakkında bilgi aldı. Kadınların el emeğiyle adeta bir festival havasına bürünen sergi, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.

Sanatseverler İçin Ziyaret Notu: Darıca Belediyesi KİGEM kursiyerlerinin büyük bir özveriyle hazırladığı "Geçmişten Geleceğe İşleyen Eller" temalı yılsonu sergisi, Adnan Menderes Kültür Merkezi sergi salonunda bir hafta boyunca ücretsiz olarak tüm halkın ziyaretine açık kalacak. Yöresel motiflerin modern esintilerle buluştuğu bu eşsiz görsel şöleni kaçırmak istemeyen tüm Kocaeli halkı davetlidir.

Kaynak: Haber Merkezi