Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çöken binada eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşamını yitiren Levent Bilir’in (44), kombi tamiri yaptığı sırada çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Güler yüzüyle hatırlanan Bilir’in yakın komşusu Ekrem Maraz, “Hem müşterimiz hem de yıllardır görüştüğümüz değerli bir ağabeyimizdi. En son evimin kombisini tamir etmişti” dedi.

“Kısmet diyelim biz buna”
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde dün sabah çöken Arslan Apartmanı’nda enkaz altında kalan 5 kişilik Bilir ailesinden baba Levent, anne Emine (37), çocukları Muhammed Emir (12) ve Hayrunnisa’nın (14) cansız bedenlerine ulaşılmış; büyük kız Dilara Bilir (18) ise sağ olarak kurtarılmıştı.
Levent Bilir’in Gebze ve çevresinde kombi tamirciliği yaptığı öğrenildi. Mahalle komşusu Ekrem Maraz, Bilir’in tamir yaptığı sırada çektiği videoyu sosyal medyada “reklam değil, tavsiye” notuyla paylaşmıştı. Görüntülerde Bilir’in gülümseyerek “Kısmet diyelim biz buna” dediği anlar dikkat çekiyor.

“O da namaza gitmiş ve öyle kurtulmuş”
Yıkılan binanın yakınında iş yeri bulunan Ekrem Maraz, olayın ardından duygularını şöyle paylaştı:
“Levent ağabeyimiz bizim müşterimizdi, Allah rahmet eylesin. Aileden sadece büyük kızı kurtuldu, Allah ona sabırlar versin. Binada daha önce inceleme yapılmış ama ciddi bir çatlama görülmemiş. Olay olduğunda ben dükkanı yeni açmıştım, itfaiye yeni gelmişti. Binada yaşayan engelli bir ağabeyimiz vardı, o da namaza gitmiş ve öyle kurtulmuş.”

“En son evimin kombisini tamir etmişti”
Maraz, Levent Bilir’in her zaman yardımsever ve çalışkan biri olduğunu söyledi:
“Gerçekten yüreği temiz, güzel bir insandı. İnsan rahmetli olunca iyi şeyler söylenir ama Levent ağabey öyle biriydi. Güler yüzlüydü. Hatta en son evimin kombisini tamir etmişti. Hem müşterimizdi hem de yıllardır görüştüğümüz değerli bir ağabeyimizdi.”
“Bu bölgedeki binalarda çatlaklar vardı”
Maraz, bölgede süren metro inşaatına dikkat çekti:
“Bu bölgede 7 yıldır metro projesi devam ediyor. Bilmiyorum ama toprak kaybından dolayı etkisi olabilir. Benim dükkanım da önlem amaçlı mühürlendi, toplam 11 bina tahliye edildi. Daha önce çevredeki binalarda da çatlaklar vardı. Eğer önlem alınsaydı, bu kadar acı yaşanmazdı.”
