Kocaelispor, Trendyol Süper Lig’in yeni haftasında sahasında Samsunspor’u ağırlamaya hazırlanıyor. Yeşil-siyahlı ekip, karşılaşmanın hazırlıklarını Körfez Brunga Tesisleri’nde sürdürürken Teknik Direktör Selçuk İnan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Samsunspor karşılaşmasından transfer çalışmalarına, yeni oyuncuların adaptasyonundan kadro tercihine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan İnan, transfer döneminin sonunda kadroda bir hareketlilik daha yaşanabileceğinin sinyalini verdi.
“KENDİ SAHAMIZDA KAZANMAK İSTİYORUZ”
Samsunspor’un güçlü ve zayıf yönlerini analiz ettiklerini belirten Selçuk İnan, rakipten ziyade kendi oyunlarına odaklandıklarını söyledi.
İnan, “Dün itibarıyla Samsunspor maçı hazırlıklarına başladık. Samsunspor’un geçtiğimiz haftalarda önemli eksikleri vardı ancak bizim de beş oyuncumuz eksikti. Muhtemelen bizim maçımıza yetişecek oyuncuları olacak. Bizde de Tayfur büyük ihtimalle aramızda olacak” dedi.
Samsunspor’un son iki sezonda önemli bir performans ortaya koyduğunu belirten İnan, kendi sahalarında taraftar desteğini de arkasına alarak galibiyet hedeflediklerini ifade etti.
İnan, “Biz hangi takımla oynadığımızdan ziyade kendi sahamızda ve kendi seyircimiz önünde ne yapacağımıza odaklanıyoruz. Doğru bir oyun ve iyi bir mücadeleyle taraftarımızın önünde kazanmak istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
TRANSFERDE BİR GELEN, BİR GİDEN OLABİLİR
Kocaelispor’un transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren İnan, kadroda yeni bir değişiklik yaşanabileceğini açıkladı.
Transfer döneminin hareketli geçtiğini belirten deneyimli teknik adam, “Transferde sıcak süreç devam ediyor. Gelenler ve gidenler oluyor. Tobias da aramıza katıldı. Eksik olduğumuz bir bölgeydi. Şimdi aramızdan belki bir oyuncu daha ayrılabilir, bir oyuncu da gelebilir. Onun dışında transferi tamamladık gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.
“BİRKAÇ HAFTAYA TAM HAZIR OLURUZ”
Yeni transferlerin farklı zamanlarda takıma katılması nedeniyle fiziksel olarak tam hazır hale gelmenin zaman alacağını belirten İnan, milli ara sonrasını işaret etti.
Oyuncuların üzerine fazla yük binmesinin sakatlık riskini artırabileceğini vurgulayan İnan, “Oyuncular birer birer geliyor. Sakat oyuncularımızın ve yeni transferlerimizin tam anlamıyla hazır olması milli ara sonrasını bulabilir. Yeni gelen oyuncularımız büyük fedakârlıklarla aramızda oluyor ve performans veriyor. Korktuğumuz tek şey sakatlık. Oyuncuların üzerine yük bindikçe sakatlık riski artıyor. Bunu dengelemeye çalışıyoruz” dedi.
İnan, birkaç hafta içerisinde takımın fiziksel olarak çok daha iyi seviyeye geleceğini söyledi.
“YENİ OYUNCULAR NE İSTEDİĞİMİZİ ANLIYOR”
Yeni transferlerin takımla çalışmaya başlamasının teknik heyet açısından önemli bir avantaj olduğunu belirten İnan, Samsunspor analizlerinin de oyunculara aktarılmaya başlandığını ifade etti.
İnan, “Yeni oyuncularımız artık bizimle çalışabiliyor ve ne istediğimizi daha iyi anlayabiliyor. Bu bizim için avantaj olacak. Samsunspor’un artılarını ve eksilerini analiz ekibimizle belirledik. Bunları oyuncularımıza göstermeye başladık” dedi.
Ancak maçların yalnızca analizle kazanılamayacağını belirten İnan, sahadaki mücadele ve isteğin belirleyici olacağını vurguladı.
“ÇOK KOŞMALI, ÇOK MÜCADELE ETMELİYİZ”
Süper Lig’in zorluğuna dikkat çeken Selçuk İnan, Kocaelispor’un her maçta maksimum mücadele ortaya koyması gerektiğini söyledi.
İnan, “Süper Lig çok zor. Çok önemli takımlar ve oyuncular var. Onlarla başa baş mücadele edebilmek için büyük efor sarf etmek ve fedakârlık yapmak gerekiyor. Bizim bundan başka şansımız yok. Çok koşmalı, çok mücadele etmeli ve çok istemeliyiz” ifadelerini kullandı.
“BU BİZİM TAKIMIMIZ”
Transfer döneminin sonunda oluşan kadronun teknik heyetin onayından geçen oyunculardan oluştuğunu belirten İnan, yeni transferlere güvendiğini söyledi.
“Transfer döneminin sonunda benden hep ‘İstediğimiz takımı kurduk’ cümlesini duyacaksınız. Çünkü bu bizim takımımız. Hayatta her istediğimiz gerçekleşmiyor ancak kadromuzdaki isimler bizim onay verdiğimiz oyuncular” diyen İnan, yönetimle birlikte doğru oyuncuları kadroya kattıklarını düşündüğünü ifade etti.
TOBIAS GULLIKSEN’E ÖVGÜ
Kocaelispor’un yeni transferi Tobias Fjeld Gulliksen hakkında da değerlendirmelerde bulunan İnan, Norveçli futbolcuyu uzun süredir takip ettiğini söyledi.
İnan, “Tobias, ikna etmeye çalıştığımız bir oyuncuydu. Onu uzun zamandır tanıyorum ve potansiyelini biliyorum. Geçtiğimiz sezon performans olarak belki en üst seviyesinde değildi ancak benim amacım onun o seviyesini yeniden ortaya çıkarmak. Çok potansiyelli bir oyuncu. Bu yaşta iyi bir futbolcuyu kadromuza kattığımızı düşünüyorum” dedi.
“HERKESİN O FORMAYI GİYMEYE HAKKI VAR”
Kadro tercihlerinde farklı oyunculara şans verebileceğini belirten Selçuk İnan, takım içerisindeki forma rekabetinin devam edeceğini söyledi.
Oyuncuların antrenmanlarda büyük emek verdiğini belirten İnan, “Bütün oyuncular çok çalışıyor ve büyük emek veriyor. Hepsinin o formayı giymeye hakkı var. Hangi oyuncunun ne zaman ve ne kadar süre oynayacağına karar vermek bizim işimiz. Farklı oyuncuları sahada görmek her zaman mümkün. Hepsini zamanı geldiğinde kullanacağız” ifadelerini kullandı.