Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Kocaelispor–Beşiktaş karşılaşması, tribünlerde yaşanan ciddi olaylarla gölgelendi. Maçın başından bu yana Beşiktaş tribününde süren gerginlik, ilerleyen dakikalarda kontrolden çıktı. Çıkan kavgaların ardından tribünde pankart yakıldığı, polis ekiplerine koltuk, yabancı maddeler ve patlayıcı cisimler atıldığı öğrenildi. Yaşanan olaylar statta kısa süreli paniğe neden olurken, güvenlik güçleri geniş çaplı müdahalede bulundu.

Kocaelispor–Beşiktaş Maçında Tribün Olayları Büyüdü Kocaeli Tv1

Beşiktaş tribününde gerginlik kontrolden çıktı

Karşılaşmanın ilk dakikalarında başlayan tartışmalar, Beşiktaş tribününde zamanla büyüyerek kavgaya dönüştü. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen bazı taraftarların sakinleşmemesi üzerine tribünde tansiyon daha da yükseldi. Görgü tanıklarının aktardığına göre yaşanan arbede sırasında bir pankart ateşe verildi. Bu görüntüler, tribünlerdeki diğer taraftarların da panik yaşamasına neden oldu.

Polise koltuk ve yabancı maddeler atıldı

Olayların büyümesiyle birlikte statta görevli polis ekipleri tribüne müdahale etti. Müdahale sırasında bazı taraftarların yerlerinden söktükleri koltukları ve çeşitli yabancı maddeleri polis ekiplerine doğru attığı görüldü. Atılan cisimler nedeniyle tribün çevresinde güvenlik çemberi genişletildi. Polis, olayların saha içine sıçramaması için yoğun çaba harcadı.

Patlayıcı maddeler paniğe yol açtı

Beşiktaş tribününde yaşanan olayların en dikkat çekici boyutu ise patlayıcı maddelerin atılması oldu. Tribün içinde patlama seslerinin duyulmasıyla birlikte statta kısa süreli panik yaşandı. Güvenlik güçleri, olası yaralanmaların önüne geçmek için tribünün ilgili bölümünü boşaltmaya çalıştı. Karşılaşma boyunca tribünlerde güvenlik önlemleri artırılırken, olaylara karışan kişilerle ilgili işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA