
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılarak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) geçeceği yönündeki iddialar siyasi kulisleri hareketlendirdi. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in canlı yayında yaptığı açıklama sonrası, bu iddia yerel ve ulusal kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Henüz taraflardan resmi bir doğrulama gelmemiş olsa da, siyasi kulislerde görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.
Kulislerde hareket var: Hürriyet iddiası gündemi sarstı
Fatih Atik’in açıklamalarına göre, AK Parti’ye geçmesi muhtemel bazı CHP’li belediye başkanları arasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de ismi geçiyor. Atik, bu geçişlerin sadece bir iddiadan ibaret olmadığını, bazı görüşmelerin halen devam ettiğini ifade etti.
Resmi açıklama henüz yok
Konuya dair şimdiye kadar ne Fatma Kaplan Hürriyet’ten ne de CHP veya AK Parti cephesinden resmi bir açıklama yapılmış değil. Bu da kamuoyundaki belirsizliği koruyor. Siyasi çevreler, taraflardan gelebilecek olası açıklamaları yakından takip ediyor. Hürriyet’in sessizliğini ne kadar daha sürdüreceği ve iddiaları doğrulayıp doğrulamayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.