PFDK’nın 10 Nisan 2026 tarihli kararları, Türk futbolunda disiplin rüzgarları estirdi. Haftanın en ağır faturası, toplamda 4 milyon 160 bin TL para cezasıyla Beşiktaş’a kesildi. Kulüp başkanı Serdal Adalı, kurumsal itibarı zedeleyen açıklamaları nedeniyle hem yüksek miktarda para cezasına hem de hak mahrumiyetine çarptırıldı. Aynı dosyada yer alan teknik direktör Sergen Yalçın ise ceza almayarak siyah-beyazlı camiayı sevindirdi.

Kocaelispor Taraftarına "Bloke" Engeli

Kocaeli spor camiasını yakından ilgilendiren karara göre; Başakşehir maçındaki olaylar nedeniyle Kocaelisporlu bazı taraftarların elektronik biletleri bloke edildi. Bu taraftarlar, yeşil-siyahlı ekibin bir sonraki iç saha müsabakasında tribündeki yerini alamayacak. Aynı yaptırım; Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonsporlu belirli taraftar grupları için de uygulandı.

Okan Buruk'tan yabancı kuralı tepkisi
Okan Buruk'tan yabancı kuralı tepkisi
İçeriği Görüntüle

Futbolculara Men ve Para Cezası

Saha içi aksiyonlarda ise Kasımpaşalı Cafu, Manisa FK'lı Adekanye ve Bolusporlu Dean Lico kırmızı kart ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle maçlardan men edildi. Trabzonsporlu Boran Başkan ise akredite edilmediği sahaya girmesi sebebiyle 120 bin TL para cezası aldı. 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor ve Amedspor da hatırı sayılır para cezalarıyla listede yerini aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ