Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanlığı’nın İzmit’te düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kartepe’de yapılması planlanan haddane projesine sert sözlerle karşı çıktı. Real AVM Otopark Alanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Özel, çevresel ve toplumsal etkileri tartışılan projeye ilişkin Kartepeli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Konuşmasında yerel hassasiyetlere vurgu yapan Özel, “Sonuna kadar arkanızdayız” ifadelerini kullanarak destek mesajı verdi.

“Kartepe’nin sesini duyuyoruz”

Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada Kartepe’de gündemde olan haddane projesine değindi. Bölge halkının endişelerini yakından takip ettiklerini belirten Özel, sanayi yatırımlarının çevre ve halk sağlığı gözetilerek planlanması gerektiğini ifade etti.

Kartepe’nin doğal yapısı ve yaşam alanlarıyla öne çıktığını dile getiren Özel, projeye yönelik itirazların dikkate alınması gerektiğini söyledi. “Kartepe’nin sesini duyuyoruz” diyen Özel, CHP olarak vatandaşların kaygılarını önemsediklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

“Sonuna kadar arkanızdayız”

Miting alanında bulunan Kartepeli vatandaşlara doğrudan seslenen Özel, haddane projesine karşı olduklarını açık şekilde dile getirdi. “Sonuna kadar arkanızdayız” sözleri alanda alkışlarla karşılandı.

Kartepe Evleri'nde anahtar teslimi yaklaşıyor
Kartepe Evleri'nde anahtar teslimi yaklaşıyor
İçeriği Görüntüle

Özel, yerel yönetim süreçlerinde halkın görüşünün esas alınması gerektiğini savunarak, çevreyi ve yaşam alanlarını ilgilendiren projelerde şeffaflık çağrısı yaptı. CHP’nin bu tür yatırımlarda kamu yararı ilkesini öncelediğini belirten Özel, Kartepe’deki gelişmeleri yakından izleyeceklerini ifade etti.

Tarkan’a çağrı yaptı

Konuşmasında sanat camiasına da seslenen Özgür Özel, ünlü sanatçı Tarkan’a haddane projesi konusunda destek çağrısında bulundu. Çevre konularında duyarlılığıyla bilinen sanatçıların kamuoyunda farkındalık oluşturabileceğini belirten Özel, Tarkan’ın da bu konuda ses vermesini istedi.

Özel’in bu çağrısı miting alanında dikkat çekerken, konuşmasının önemli başlıklarından biri oldu. İzmit’te gerçekleştirilen miting, hem genel siyasi gündem hem de Kartepe’deki haddane projesi üzerinden verilen mesajlarla tamamlandı.

Muhabir: Muhammet Ali Akipek