Türkiye gündemini sarsan Otokoç saldırısı ile Can Polat cinayetinde kullanılan uzun namlulu silahların ve tabancaların ele geçirildiği operasyon zinciri kapsamında yüzlerce silah zapt edildi.

Kocaeli Dahil 9 İlde Düğmeye Basıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 15 Mayıs - 15 Haziran tarihleri arasında motosikletli suç çetelerine yönelik geniş çaplı bir çalışma yürüttü. İş yeri kurşunlama, yağma, yaralama, tehdit ve kasten öldürme gibi ağır suçlara karışan şüphelilerin izi sürüldü.
Çetelerin faaliyet gösterdiği ve saklandığı tespit edilen adresler için İstanbul'un 19 ilçesinin yanı sıra Kocaeli, Tekirdağ, İzmir, Siirt, Samsun, Tokat, Şanlıurfa ve Ankara'da eş zamanlı şok baskınlar düzenlendi. Kocaeli'de gerçekleştirilen operasyonlar, silah ağı ve suçluların lojistik desteklerinin çökertilmesinde büyük rol oynadı.
Gündeme Damga Vuran Olayların Silahları Bulundu
- Kocaeli ve diğer illerdeki kritik adreslerde yapılan aramalarda, iki büyük saldırının suç aletlerine ulaşıldı:
- Otokoç Saldırısı: Maltepe'deki Otokoç'a yönelik silahlı saldırı eyleminde kullanılan AK-47 tipi Kalaşnikof marka uzun namlulu silahlar ele geçirildi.
- Can Polat Cinayeti: Engin Polat'ın kuzeni ve Polat çiftinin koruması olan Can Polat'ın öldürüldüğü olayla bağlantılı çeteden "Utaş" marka tabancalar ele geçirildi.
Operasyonun Bilançosu: 156 Gözaltı, 123 Tutuklama
Kocaeli ve çevre illeri kapsayan başarılı baskınlar sonucunda, toplam 48 farklı suça karıştığı belirlenen 156 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Suçlarda eylem aracı olarak kullanılan 7 motosiklet ve 7 kaska da el konuldu.
Emniyetteki sorguları tamamlanarak farklı tarihlerde adliyeye sevk edilen şüphelilerle ilgili hukuki süreç şu şekilde sonuçlandı:
- Tutuklanan: 123
- Adli Kontrolle Serbest Bırakılan: 28
- Tutuksuz Yargılanacak Olan: 5
Cephanelik Emniyette Sergilendi
Kocaeli başta olmak üzere operasyon düzenlenen illerden toplanan uzun namlulu silahlar, tabancalar, binlerce mermi ve şüphelilerin kullandığı motosikletler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih'teki Vatan Caddesi yerleşkesinde sergilendi. Şüphelilerin eylem sırasında kendilerini gizlemek için taktıkları kar maskesinin bir futbol topuna geçirilerek sergilenmesi ise dikkatlerden kaçmadı.




