HMD, klasik tuşlu telefon kullanıcılarını hedefleyen yeni modeli Nokia 123 Shield'ı duyurdu. Dayanıklı tasarımı ve uzun pil performansıyla öne çıkan telefon, özellikle yedek cihaz arayanlar ve zorlu çalışma koşullarında güvenilir bir iletişim aracı isteyen kullanıcılar için geliştirildi.
Tek şarjla 19 güne kadar kullanım
Nokia 123 Shield, çıkarılabilir 1.750 mAh bataryasıyla tek şarjda 27,9 saate kadar konuşma, 19 güne kadar bekleme süresi sunuyor. Uzun pil ömrü sayesinde kullanıcıların sık sık şarj etme ihtiyacını azaltıyor.
Toz ve suya karşı korumalı tasarım
Telefonun alt kısmındaki bağlantı noktaları, su, kum ve toz girişini azaltmaya yardımcı olan kauçuk bir kapakla korunuyor. Cihazda USB-C şarj girişi ile 3,5 mm kulaklık girişi de bulunuyor.
Günlük ihtiyaçlara yönelik özellikler
Nokia 123 Shield, Unisoc SC6531E işlemciden güç alırken 4 MB RAM ile geliyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama kapasitesi 32 GB'a kadar artırılabiliyor.
Cihazda 2,4 inç QVGA ekran, FM radyo ve el feneri gibi günlük kullanımda fayda sağlayan özellikler yer alıyor. Telefon yalnızca 2G mobil şebekelerini destekliyor.
Fiyatı açıklandı
Yeşil ve mor olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak olan Nokia 123 Shield'ın Avrupa'da tavsiye edilen satış fiyatı 35-40 euro arasında olacak. Modelin farklı pazarlarda satış tarihine ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.




