Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, son günlerde kamuoyuna yansıyan iddialar ve AK Parti Genel Merkezi tarafından kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildiği yönündeki haberler üzerine basın açıklamasında bulundu. Işıksu, ortaya atılan iddiaların somut bir dayanağı olmadığını savunarak, kendisine bu yönde resmi bir tebliğ yapılmadığını ifade etti.

“Resmi Bir Tebliğ Almadım”

Disiplin sürecine ilişkin iddialara değinen Işıksu, “Şahsıma bu yönde tebliğ edilmiş resmi bir bilgi yok. Ben de bu haberleri medyadan öğrendim” dedi.

Devam eden bir tehdit ve şantaj davası üzerinden kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Işıksu, gizlilik ve yayın yasağı bulunan bir dosya hakkında gerçek dışı ifadelerin dolaşıma sokulduğunu belirtti. “Ortaya atılan iddiaların hiçbir somut karşılığı yoktur. Savcılık ifadeleriyle çelişen, anlam ve gerçeklikten uzak söylemlerle kamuoyu yönlendirilmeye çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Hukuka Başvuran İlk Taraf Benim”

Kendisine yönelik tehdit ve şantaj girişimleri karşısında hukuki yollara başvurduğunu vurgulayan Işıksu, “Şantaj ve tehdit ile karşılaştığım anda hemen suç duyurusunda bulunan taraf benim. Hiçbir aşamada geri adım atmadım, saklanmadım” dedi.

İddiası olan herkesin adresinin sosyal medya değil, bağımsız Türk yargısı olduğunu belirten Işıksu, hukuki mücadelesini sürdüreceğini dile getirdi. Gerçek dışı bilgi ve belgeleri yayanlar hakkında gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını kaydetti.

“Organize Bir Operasyonla Karşı Karşıyayız”

Açıklamasında kendisine yönelik bir kumpas kurulduğunu iddia eden Işıksu, söz konusu sürecin planlı ve organize bir şekilde yürütüldüğünü savundu.

“Ses kayıtları ortadadır. Şahitli, ispatlı şantaj görüntüleri vardır” diyen Işıksu, kamuoyuna yansıyan bazı yazışma ve görüntülerin kurgulanmış olduğunu ileri sürdü. Bu iddiaların hukuk önünde ortaya çıkacağını ifade etti.

“Gerçek Er ya da Geç Ortaya Çıkar”

AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığını yineleyen Işıksu, siyasi hayatı boyunca çeşitli iddialarla karşılaştığını ancak bu süreçteki suçlamaların ağır ve planlı olduğunu söyledi.

“Gerçek er ya da geç ortaya çıkar. Ben geri adım atmayacağım. Gerçeği sonuna kadar ortaya koyacağım” ifadelerini kullanan Işıksu, nihai sözün bağımsız Türk yargısına ait olduğunu vurguladı.

Yaşanan gelişmelere ilişkin hukuki sürecin devam ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sıfır Atık Hareketi ve hayata geçirdiğimiz projeler ile ekonomimize 365 milyar lira katkı sağladık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sıfır Atık Hareketi ve hayata geçirdiğimiz projeler ile ekonomimize 365 milyar lira katkı sağladık'
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA