Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Konak liderliğindeki Türk Heykel Ekibi, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen uluslararası heykel organizasyonunda önemli bir başarıya imza attı. Ocak ayında üç farklı eyalette gerçekleşen yarışmalara katılan ekip, Michigan eyaletinin Hancock kentinde düzenlenen ikinci organizasyonda üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

20260126 Cb1B0 U1 68B

Kocaeli’de terör operasyonunda 28 kişiye gözaltı
Kocaeli’de terör operasyonunda 28 kişiye gözaltı
İçeriği Görüntüle

Sanat dünyasında dikkat çeken ekip

Ödüllü ekipte, Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ceyhun Konak ile Öğr. Gör. Tayfun Konak’ın yanı sıra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Çınar yer aldı. Farklı üniversitelerden akademisyenlerin ortak çalışmasıyla oluşturulan heykel, jüri tarafından özgün formu ve sanatsal yaklaşımıyla takdir topladı.

20260126 7F76C U3 615

Üç kıtada 12 ülke, çok sayıda ödül

Heykel sanatında uluslararası arenada da aktif olan Türk ekibi, bugüne dek 3 kıtada 12 farklı ülkede eser üretme başarısı gösterdi. Daha önce Japonya, Fransa ve Amerika gibi sanat etkinliklerinin öne çıktığı ülkelerde de çeşitli ödüller kazanan ekip, bu alandaki başarı grafiğini her geçen gün daha da yükseltiyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden gurur mesajı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sanatçılara tebriklerini ileterek bu başarının Türk sanatının uluslararası görünürlüğüne büyük katkı sunduğunu belirtti. Açıklamada, “Heykel Anasanat Dalı akademisyenlerimizin bu prestijli ödül ile ülkemizi temsil etmesinden gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi