"Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermilerin Satın Alınması, Taşınması, Bulundurulması" suçundan aranan şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Sedaş duyurdu, Kocaeli’de dev kesinti kapıda: 11 Temmuz Cumartesi günü il genelinde elektrikler saatlerce kesilecek!
Sedaş duyurdu, Kocaeli’de dev kesinti kapıda: 11 Temmuz Cumartesi günü il genelinde elektrikler saatlerce kesilecek!
İçeriği Görüntüle

Kesinleşmiş Hapis Cezasıyla Aranıyordu

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerinin kent genelinde aranan şahıslara ve firarilere yönelik yürüttüğü istihbarat ve takip çalışmaları sonuç vermeye devam ediyor. Emniyetten yapılan resmî açıklamaya göre; "Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermilerin Satın Alınması, Taşınması, Bulundurulması" gibi ciddi bir suçtan Körfez'de aranan ve hakkında mahkemece onanmış 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.D. isimli şahıs, 13 Temmuz 2026 Pazartesi günü polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Aynı Gün Cezaevine Sevk Edildi

Yakalanmasının ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ö.D., buradaki yasal işlemlerinin ve evrak kayıtlarının tamamlanmasının ardından hızla adliyeye sevk edildi. Aynı gün hakim karşısına çıkartılan hükümlü şahıs, hakkındaki kesinleşmiş karar doğrultusunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyeti yetkilileri, il genelinde suçun önlenmesi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların tavizsiz bir şekilde ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi