Marmara Denizi Silivri açıklarında iki ticari geminin çarpışması sonucu batan Tuğberk İmamoğlu isimli kuru yük gemisindeki 10 kişilik mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Kaza sonrası gemide bulunan bazı personelle irtibat kesilirken, bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. Çalışmalar devam ederken, batan gemide görev yapan ve kendilerinden haber alınamayan 10 mürettebatın isimleri ve görevleri de açıklandı.
10 MÜRETTEBAT ARANIYOR
Edinilen bilgilere göre Tuğberk İmamoğlu isimli gemide bulunan ve arama çalışmaları sürdürülen mürettebatın isimleri ve görevleri şöyle:
Yaşar Kayhan – Kaptan
Rahmi Temel – 1. Zabıt
Atakan Alagöz – 3. Kaptan
Aydın Demirci – Başmakinist
Gencer Aydın – 2. Makinist
Eyüp Enes Cesur – Yağcı
Nidai Duman – Güverte Lostromosu
Nacican Keskin – Usta Gemici
Onuralp Demir – Gemici
Abdülbaki Mirzaoğlu – Aşçı
ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Marmara Denizi’nde yaşanan kazanın ardından bölgede geniş kapsamlı arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla yürütülen çalışmalarda, batan gemide bulunan 10 mürettebata ulaşılması için aramalar devam ediyor.
Ekiplerin bölgedeki çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü öğrenilirken, kayıp mürettebatın akıbetine ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.




