İstanbul Ataşehir’de trafiğin yoğun olduğu saatlerde yaşanan olay, muhtemel bir faciayı ucuz atlatmakla sonuçlandı. İçerenköy Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde 34 CPF 084 plakalı kamyonetin sürücüsü, aracı hareket ettirmekte güçlük çekince tehlikeli bir an yaşandı.

Saat 17.30 sıralarında cadde üzerinde durduktan sonra aracını yeniden çalıştırmaya çalışan sürücü, ilk denemede kamyonetin geriye kaymasına engel olamadı. Kamyon, arkasında bekleyen bir hafif ticari araca çarptı. Sürücü, aracı toparlamaya çalışırken bu kez de direksiyon hâkimiyetini kaybederek durağa daldı.

Derince'de Aranan Uyuşturucu Hükümlüsü Yakalandı
Derince'de Aranan Uyuşturucu Hükümlüsü Yakalandı
İçeriği Görüntüle

A W580119 05

Şans eseri durakta kimse yoktu

Kamyonetin girdiği durakta şans eseri o sırada yolcu bulunmaması, olası bir can kaybını önledi. Ancak durak yakınında bekleyen vatandaşlar ve içerideki bir kedi, kamyonun yaklaşmasıyla birlikte korkuyla kaçtı.

Olay çevrede kısa süreli paniğe yol açtı. Görgü tanıklarına göre sürücü ilk anda aracın kontrolünü kaybetti, ardından frene geç tepki verince olay gerçekleşti. Şans eseri fiziksel bir yaralanma yaşanmazken, hafif ticari araçta ve durakta maddi hasar meydana geldi.

O anlar güvenlik kamerasında

Durakta yaşanan tehlikeli anlar, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde kamyonetin önce geriye kayarak araca çarptığı, ardından durağa doğru yönelerek çarpışmanın yaşandığı net şekilde görülüyor.

Yetkililer olayla ilgili trafik ve teknik inceleme başlattı. Sürücünün deneyim düzeyi ve aracın mekanik durumu da soruşturma kapsamında değerlendirilecek.

Kaynak: İHA