20 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonların İzmit ayağında ortaya çıkan görüntüler ise kamuoyunda büyük tepki topladı.

Kocaeli'de Uyuşturucu Operasyonu
Kocaeli'de Uyuşturucu Operasyonu
İçeriği Görüntüle

​İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen incelemelerde, İzmit’te bulunan depolarda depremzedeler için temin edilen yüzlerce çadır, tekerlekli sandalye, elektrikli bisiklet, kırtasiye malzemesi ve çeşitli yardım ürünlerinin hiç kullanılmadan bekletildiği tespit edildi.

​İzmit’teki Depolarda Depremzede Malzemeleri Atıl Halde Bulundu

​İçişleri Bakanlığı müfettiş raporları, mali kayıtlar ve bilirkişi incelemeleriyle derinleştirilen soruşturma kapsamında İzmit’teki depolarda yapılan aramalarda, bölgeye ulaştırılması gereken yardım malzemelerinin atıl vaziyette tutulduğu belgelendi. Atıl durumdaki tüm malzemelerin ivedilikle gerçek hak sahiplerine ulaştırılması için adli ve idari işlemler başlatıldı.

​4,3 Milyar TL'lik Bağış Soruşturuluyor

​6 Şubat–31 Aralık 2023 tarihleri arasında toplanan 4,3 milyar TL’lik bağışın mali trafiğini mercek altına alan yetkililer, 950 milyon TL’nin nakit olarak çekildiğini ve tek seferde 500 milyon TL’lik şüpheli bir çekimin yapıldığını belirledi. Toplamda 29 şirket ve 7 şahıs firmasına aktarılan 1 milyar 757 milyon TL’lik transferin, karşılıksız harcamalar ve şahsi çıkar sağlama amacıyla kullanıldığı iddiaları üzerinde duruluyor.

​İstanbul merkezli 20 ilde 53 şüpheliye yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonlar devam ederken, İzmit’teki depolar başta olmak üzere usulsüzlüklere karışan tüm odakların tespiti için incelemeler çok yönlü sürdürülüyor.

Kaynak: Haber Merkezi