Bayram tatili trafiğine takılmamak adına yolculuklarını erkenden başlatan tatilciler, Sakarya'da büyük bir yoğunluk oluşturdu. Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu'ndan gelerek Anadolu Otoyolu'na bağlanmak isteyen sürücüler, iki yolun birleştiği kavşakta uzun süre beklemek zorunda kaldı. Ankara yönünde kilometrelerce uzayan araç kuyrukları nedeniyle otoyol çıkışlarında trafik adım adım ilerledi. Havadan çekilen görüntüler, bayram göçünün boyutunu gözler önüne serdi.

Whatsapp Image 2026 05 23 At 12.00.48 Pm

Bayram Mesaisi: 2 Bin 563 Personel Sahada Olacak

Tatilcilerin güvenli ve huzurlu bir yolculuk yapabilmesi için Sakarya Valiliği koordinesinde adeta teyakkuz ilan edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, kent genelinde ve otoyol güzergahlarında önlemleri en üst seviyeye çıkardı.

Kurban Bayramı tatili süresince Sakarya'da emniyet ve jandarma bünyesinde;

Serinlemek İsterken Sağlığınızdan Olmayın! İstanbul'da Suyu Zayıf ve Düşük Çıkan 12 Plaj Açıklandı
Serinlemek İsterken Sağlığınızdan Olmayın! İstanbul'da Suyu Zayıf ve Düşük Çıkan 12 Plaj Açıklandı
İçeriği Görüntüle
  • 2 bin 563 personel,

  • 491 ekip,

  • 103 hizmet aracı,

  • 4 dron ve 1 bot kesintisiz olarak sahada görev yapacak.

Otoyol Jandarmasından Sürücülere Hayati Uyarılar

Güzergahlarda denetimlerini sıklaştıran Otoyol Jandarması ve bölge trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarıyor. Ekipler, uzun yola çıkan sürücülerin aşırı hızdan kaçınmalarını, yakın takipten uzak durarak takip mesafelerini korumalarını ve hem ön hem de arka koltukta emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını önemle hatırlatıyor. Yetkililer, yoğunluğun bayram arifesine kadar katlanarak artacağını öngörüyor.

Kaynak: İHA