Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde zorlu bir skolyoz (omurga eğriliği) ameliyatına hazırlanan 11 yaşındaki Tuana Budak'ın ameliyat stresini azaltmak için Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Hastanenin soğuk koridorlarını ve odasını Tuana için adeta bir şenlik alanına çeviren Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi personeli, minik kızın yüzünü güldürmek için tüm imkanları seferber etti. Ameliyat ve sonrasındaki uzun rehabilitasyon süreci hakkında aileyle görüşen uzmanlar, bu zorlu süreçte de Tuana’nın ve annesinin her an yanında olacaklarının sözünü verdi.

Büyükşehir, Tuana’ya Zor Gününde Kol Kanat Gerdi (1) (Büyük)

Büyükşehir, Tuana’ya Zor Gününde Kol Kanat Gerdi (4) (Büyük)

MasterChef’li Pasta ve Taşlı Süsleme Sürprizi

Hastanede ameliyat sırasını bekleyen Tuana'ya moral aşılamak amacıyla adeta zamanla yarışan ekipler, odada sıradışı aktiviteler gerçekleştirdi:

Anneden Teşekkür: “Aradığımızda Hemen Geliyorlar”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini 5 yıldır her an en yakından hissettiklerini dile getiren Tuana’nın annesi Fadime Budak, yaşadığı mutluluğu şu duygusal sözlerle özetledi:

“Ben özel bir çocuk annesiyim, bizim için hayat normalden biraz daha zor. Uzun yıllardır Büyükşehir'in Engelsiz Taksi hizmetinden yararlanıyoruz ve ne kadar teşekkür etsem az, çok memnunuz. Hastaneye, kontrole gideceğimiz zaman aradığımızda hemen geliyorlar, her konuda nezaketle yardımcı oluyorlar. Şoförlerden de burada bizi ziyaret eden tüm personelden de Allah razı olsun. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar.”

Muhabir: Yeşim Arıcan