Haftanın dördüncü gününde termometrelerin aniden 15 derece bandına kadar inmesiyle başlayan şiddetli yağışlar, Kocaeli sokaklarında ulaşımı ve yaya trafiğini oldukça zorlu bir sınava dönüştürdü. Yüzde 90'ı aşan yüksek nem oranı ve aralıksız düşen yağmur kütleleri kenti adeta teslim alırken, öğrencilerin ve velilerin gözü kulağı gün boyu resmi makamlardan gelecek açıklamalardaydı. Kocaeli Valiliği tarafından perşembe günü yapılan son dakika bilgilendirmesiyle, sürmesi öngörülen olumsuz meteorolojik şartlar gerekçe gösterilerek kentteki binlerce öğrenci için tatil kararı alındı.

KOCAELİ'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ: İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSIYOR?

Valilik merkezli alınan tatil kararı, kentin batısındaki sanayi merkezleri Gebze ve Çayırova'dan, sahil bandındaki Karamürsel ile Kandıra'ya kadar on iki ilçenin bütününde eksiksiz olarak hayata geçirilecek. Alınan önlemler kapsamında 16 Ekim Cuma günü İzmit, Derince, Darıca, Körfez, Dilovası, Gölcük, Kartepe ve Başiskele'deki eğitim kurumlarının kapıları da kapalı kalacak. Ayrıca bu tatil müjdesi yalnızca öğrencilerle sınırlı tutulmadı. Kamuda görev yapan engelliler, hamile kadınlar, kronik bir rahatsızlığı bulunanlar ve on yaşından küçük çocuğu olan anneler de haftanın son mesai gününde idari izinli kabul edilecek.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU: HAFTA SONU YAĞMUR SÜRECEK Mİ?

Perşembe günü hayatı felç eden sağanak tablosu cuma günü itibarıyla gücünü bir miktar kırsa da, Kocaeli semalarındaki gri bulutların dağılması beklenmiyor. Merkez İzmit ile birlikte Kartepe, Gölcük ve Başiskele hattında yaşayan vatandaşlar günü hafif yağmurlu, 14°C ile 16°C aralığında geçirecek. Bu bölgelerde gece saatlerinde termometrelerin 11°C'ye kadar düşmesi bekleniyor. Batı yakasında bulunan Darıca, Dilovası, Çayırova ve Gebze güzergahında ise gökyüzünün kapalı olacağı, ara ara hafif çiselemelerin görüleceği 17°C - 19°C civarında bir cuma günü tahmin ediliyor. Karadeniz kıyısındaki Kandıra'da sert rüzgarların hakimiyeti sürerken en yüksek sıcaklık 20°C'yi bulacak.

Kocaeli’de bütçeyi zorlamadan ev almak isteyenler hangi bölgeleri araştırıyor?
Kocaeli’de bütçeyi zorlamadan ev almak isteyenler hangi bölgeleri araştırıyor?
İçeriği Görüntüle

Hafta sonu için plan yapan Kocaelililere ise meteorolojiden kademeli bir iyileşme haberi geldi. 17 Ekim Cumartesi günü kent genelinde yerel sağanak geçişleri ve hafif yağmur etkisini sürdürmeye devam edecek. Ancak 18 Ekim Pazar gününden itibaren yağışlı havanın bölgeyi tamamen terk etmesi, yerini daha sakin ve parçalı bulutlu bir güne bırakması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi