Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği kültürünü güçlendirmek ve mevzuat hükümlerinin uygulanmasını desteklemek amacıyla başlattığı toplantılar Kocaeli’de düzenlendi. Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra İSG Genel Müdürü Erhan Taylan, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı V. Erdal Yücel, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şevket Avcı, Genel Müdür Yardımcıları Eylül Aydın Kutlu ve Hande Seray Tuncay, Yetkilendirme ve Veri Yönetimi Daire Başkanı Tolga Muratdağı, ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri katıldı.
Mevzuat Şartları Ve Kocaeli Verileri Masaya Yatırıldı
İSG Genel Müdürü Erhan Taylan ve Vali İlhami Aktaş’ın açılış konuşmalarıyla başlayan organizasyonda yetkililer tarafından detaylı sunumlar yapıldı. İSG Genel Müdür Yardımcısı Eylül Aydın Kutlu 6331 sayılı Kanun çerçevesinde Kocaeli’ye ait güncel iş sağlığı ve güvenliği verilerini paylaşırken, Daire Başkanı Tolga Muratdağı kamu yöneticilerinin hukuki sorumluluklarını, Genel Müdür Yardımcısı Hande Seray Tuncay ise kamusal alanlardaki acil durum yönetimi konularını aktardı.

Kurumlar Arası Koordinasyon Güçlendirilecek
Toplantıda, kamu kurumlarının 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yerine getirmesi gereken yükümlülükler, il düzeyinde alınması elzem olan önlemler ve sahada karşılaşılan uygulamalar kapsamlı bir şekilde istişare edildi. Toplantı sonunda Kocaeli genelindeki kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için kurumlar arası koordinasyonun artırılması kararlaştırıldı.





