Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 Eylül 2026 Cumartesi (bugün) tarihli resmi verilere göre, Başiskele'deki Yuvacık Barajı, Kandıra'ya su sağlayan Namazgah Barajı ve İhsaniye Barajı'nın güncel doluluk oranları belli oldu.

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı'nda doluluk oranı yüzde 48'e geriledi. Barajda anlık olarak 24 milyon 600 bin metreküp (m³) su bulunuyor.

Yuvacık Barajı'nın son 4 günlük doluluk seyri ise şu şekilde kayıtlara geçti:

2 Eylül: %50
3 Eylül: %49
4 Eylül: %48
5 Eylül (Bugün): %48

Son verilere göre Yuvacık Barajı'nda doluluk oranındaki düşüş devam ediyor. Yüzde 50 seviyesinin altına gerileyen barajda su rezervi de azalmayı sürdürüyor. Yaz döneminde artan su tüketimiyle birlikte kentin su kaynaklarının korunması ve tasarruflu kullanım önem taşıyor.

Namazgah Barajı'nda Yüzde 55 Seviyesi Korunuyor

Kandıra ve çevresindeki yerleşim yerlerinin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı'nda doluluk oranı yüzde 55 olarak ölçüldü. Barajdaki güncel su rezervi 12 milyon 450 bin metreküp (m³) olarak kaydedildi.

Namazgah Barajı'nın son 4 günlük doluluk karnesi şu şekilde:

2 Eylül: %55
3 Eylül: %55
4 Eylül: %55
5 Eylül (Bugün): %55

Namazgah Barajı'nda doluluk oranı yüzde 55 seviyesinde seyrediyor. Son günlerde oranda herhangi bir değişiklik yaşanmazken, barajdaki su miktarında azalma görülüyor. Yaz döneminde artan su tüketimi nedeniyle su kaynaklarının korunması ve tasarruflu kullanım önem taşıyor.

İhsaniye Barajı'nda Doluluk Yüzde 65'e Geriledi

Kocaeli'nin önemli su kaynaklarından İhsaniye Barajı'nda doluluk oranı yüzde 65 olarak ölçüldü. Barajda anlık olarak 5 milyon 220 bin metreküp (m³) su bulunuyor.

İhsaniye Barajı'nın son 4 günlük doluluk seyri ise şu şekilde:

2 Eylül: %66
3 Eylül: %66
4 Eylül: %65
5 Eylül (Bugün): %65

İzmit Çubuklu Osmaniye Mahallesi'nde 150 Yıllık Su İçin İmece
İzmit Çubuklu Osmaniye Mahallesi'nde 150 Yıllık Su İçin İmece
İçeriği Görüntüle

İhsaniye Barajı'nda doluluk oranı yüzde 66 seviyesinden yüzde 65'e geriledi. Barajdaki su miktarında da azalma yaşanırken, Kocaeli genelindeki su kaynaklarının durumu yakından takip ediliyor. Vatandaşların suyu tasarruflu kullanmaları ve su kaynaklarının korunmasına özen göstermeleri önem taşıyor.

Muhabir: Gökhan AYAR