Karadeniz’de Türk Gemisine Dron Saldırısı: 1 Ölü, Yaralılar Samsun’a Getirildi!
Karadeniz’de Türk Gemisine Dron Saldırısı: 1 Ölü, Yaralılar Samsun’a Getirildi!
İçeriği Görüntüle

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 27 Mayıs 2007’de Yahyakaptan Mahallesi’nde bir çöp konteynerinde göbek bağıyla öldürülmüş halde bulunan bebek cesediyle ilgili yıllar sonra önemli bir gelişme yaşandı. O dönem faili meçhul dosya olarak kayıtlara geçen olay, 18 yıl sonra kriminal incelemelerin yeniden ele alınmasıyla aydınlatıldı.

Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, dosyadaki parmak izi delillerini güncel veri tabanında eşleştirerek bebeğin annesi olduğu belirlenen E.N.Ö.’ye ulaştı. Şüpheli, 18 Kasım’da Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki DNA incelemesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüpheli annenin ifadesi: “Bebek lavaboda düştü, kucağıma aldığımda yaşamıyordu”

Soruşturma kapsamında şüpheli E.N.Ö.’nün ifade verdiği ve olay gününe ilişkin çarpıcı detaylar anlattığı iddia edildi. Kadının söz konusu dönemde düzensiz bir yaşam sürdüğünü belirterek, şu ifadeleri dile getirdiği ileri sürüldü:

“O dönem çok fazla alkol kullanıyordum. Yalnız yaşıyordum, birden fazla erkek arkadaşım vardı. Alkolün etkisiyle hamileliğin kimden olduğunu bilmiyorum. Hamile olduğumu kimseye söylemedim. Lavaboya gittiğimde kanamam başladı, bebek orada düştü. Kucağıma aldığımda yaşamıyordu. Çok korktum. Bebeği bir bavula koyup çöpe attım. Bu yükle yıllardır yaşıyorum.”

Soruşturma kaynakları, bu ifadenin dosyada “iddia” kapsamında yer aldığını ve olayın kesin seyrinin adli incelemelerle netleşeceğini belirtiyor.

Parmak izi yıllar sonra gerçeğe ulaştırdı

2007 yılında olay yerinde elde edilen parmak izlerinin, güncel teknolojik sistemlerde yeniden incelenmesi dosyanın kırılma noktası oldu. Parmak izinin şüpheliyle eşleşmesi üzerine, yıllardır çözülemeyen cinayet dosyası yeniden açıldı ve yürütülen teknik-takip çalışmaları sonucunda zanlı kısa sürede yakalandı.

Yetkililer, olayın tüm yönleriyle ele alındığını, kriminal bulguların ve ifade içeriklerinin birlikte değerlendirileceğini aktardı.

Kentte derin üzüntü yarattı

Bir bebeğin yaşamının bu şekilde son bulduğuna dair ortaya çıkan detaylar, Kocaeli’de ve sosyal medyada büyük üzüntü ve tepki oluşturdu. Kamuoyunda adaletin sağlanması yönünde güçlü bir beklenti oluşurken, olayın tüm boyutlarıyla mahkeme sürecine taşınması bekleniyor.

Kaynak: İHA