Kocaeli’nin heyecanla beklediği vizyon projelerden Körfez Ray metro hattı, kent içi raylı sistemler, Güney Metro hedefi ve son 22 yılda Kocaeli'ye yapılan ulaştırma yatırımları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"KÖRFEZ RAY KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINDAN BİRİ"
İzmit merkezdeki tramvay hattı ile Gebze-Darıca metrosunun ardından kentin en kritik ulaşım aksı olacak Körfez Ray projesine değinen Milletvekili Yılmaz, tünel açma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti:

"İzmit’teki tramvay konforunu ve Şehir Hastanesi bağlantısını halkımız yaşayarak gördü. Gebze-Darıca metrosu da tamamlanmak üzere, 2026 sonunda faaliyete geçecek. Sanayi ve ihracattan kaynaklı devasa trafik yükünü hafifletmenin birinci yolu raylı sistemleri çoğaltmaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve ekibi, Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte bu projeyi hazırladı. Körfez’den başlayıp Derince ve İzmit üzerinden Kartepe’ye uzanacak 28,5 kilometrelik Körfez Ray hattında tünel açıcı makineler her gün yerin altından ilerliyor."
300 BİN YOLCU KAPASİTESİ VE 2029 HEDEFİ
Dev projenin teknik detaylarını ve bütçesini paylaşan Yılmaz, "Körfez Ray, 61 milyar liralık bütçesiyle tek seferde yapılan en büyük yatırımlardan biri. 18 istasyondan oluşacak hat tamamlandığında günlük 300 bin yolcu kapasitesiyle hizmet verecek. Hedefimiz projenin 2029 yılında tamamlanmasıdır" dedi.

GÜNEY AKSINA "GÜNEY METRO" MÜJDESİ
Sadece kuzey aksının değil, güney bölgesinin de raylı sisteme ihtiyacı olduğunu ifade eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, yeni projelendirme müjdesini şu sözlerle verdi:
"Güney Marmara Otoyolu yapılsa dahi, hızlı nüfus artışı nedeniyle güney ilçelerimize de raylı sistemi getirmek zorundayız. Büyükşehir Belediyemiz bunun da projelendirme çalışmasını yaptı. İzmit-Başiskele, Gölcük ve Karamürsel hattını kapsayacak bir 'Güney Metro' projesi üzerinde çalışmalarımız titizlikle sürdürülüyor."

"KOCAELİ’YE ULAŞTIRMADA 532 MİLYAR TL’LİK YATIRIM Yapıldı"
Türkiye’nin geçmişte siyasi çekişmeler yüzünden raylı sistemlerde geç kaldığını, ancak son 22 yılda devasa bir hamle gerçekleştirildiğini vurgulayan Yılmaz, rakamlarla konuşarak şunları ekledi:
"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kanalıyla Kocaeli’ye karayolu, demiryolu, denizcilik ve haberleşme alanlarında toplam 532 milyar liralık yatırım yapıldı. 2003 yılında Kocaeli genelindeki bölünmüş yol ağı 151 kilometreydi. Biz bunun üzerine 240 kilometre ekleyerek bölünmüş yol ağını %159 artışla 391 kilometreye çıkardık. Cumhuriye tarihi boyunca yapılan yatırımı 22 yılda katladık."
"BELEDİYE AYRIMI YAPMADAN TÜM İLÇELERE HİZMET EDİYORUZ"
Milletin 17 seçimdir AK Parti’ye güven tazelediğini ve bunun sadakatle hizmet edilerek karşılandığını belirten Yılmaz, kentteki hizmet anlayışını şu sözlerle tamamladı:
"Biz Kocaeli’de asla belediye ayrımı yapmayız. Derince, Karamürsel ya da İzmit... Belediye hangi partide olursa olsun hizmet durmaz. Aksi tutum Kocaeli’ye saygısızlık olur. Büyükşehir Belediyemiz de hükümetimiz de tüm ilçelerimizde yatırımlara aynı kararlılıkla devam etmektedir."




