Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Uzunali ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette derneğin kuruluş amacı, yürüttüğü faaliyetler ve uluslararası öğrenciler için planlanan projeler ele alındı. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada dernek heyeti, Vali Aktaş’a kabullerinden dolayı teşekkür etti. Görüşmede, Kocaeli’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal uyumu ve akademik destek süreçleri üzerine de değerlendirmeler yapıldı.
Uluslararası öğrenciler için yürütülen çalışmalar paylaşıldı
Ziyarette konuşan Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Uzunali, derneğin özellikle Kocaeli’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin barınma, danışmanlık ve sosyal uyum süreçlerine katkı sunmayı hedeflediğini belirtti. Kentte farklı ülkelerden gelen öğrencilerin hem akademik hem de sosyal hayata daha kolay adapte olabilmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.
Bu kapsamda kültürel buluşmalar, rehberlik faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verildi. Uluslararası öğrencilerin karşılaştığı temel sorunların çözümüne yönelik kamu kurumlarıyla iş birliği içinde hareket ettiklerini aktaran dernek yönetimi, Kocaeli’nin çok kültürlü yapısına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Kocaeli’nin eğitim ve kültürel çeşitliliğine katkı
Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği’nin çalışmaları, kentin eğitim altyapısına ve kültürel zenginliğine de doğrudan katkı sağlıyor. Farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin şehirle bağ kurmasının önemine değinilen ziyarette, kültürel etkileşimin toplumsal uyumu güçlendirdiği vurgulandı.
Dernek yönetimi, uluslararası öğrencilerin yalnızca eğitim hayatlarında değil, günlük yaşamlarında da desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu doğrultuda gönüllülük esaslı çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Öğrencilerin şehirle bütünleşmesinin hem akademik başarıyı hem de sosyal dayanışmayı artırdığına dikkat çekildi.
Vali Aktaş’tan başarı dileği
Vali İlhami Aktaş, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Uzunali ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. Uluslararası öğrencilerin kente uyum sürecinde sivil toplum kuruluşlarının önemli bir rol üstlendiğini belirten Aktaş, derneğin çalışmalarını kıymetli bulduğunu ifade etti.
Vali Aktaş, dernek yönetimine faaliyetlerinde başarılar dileyerek, kamu kurumları ile sivil toplum arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin paylaşılmasıyla sona erdi.



