Kent genelinde binlerce öğrencinin hayatına dokunan, adaletli yönetimi, yardımseverliği ve engin bilgeliğiyle sadece bir eğitimci değil, aynı zamanda bölgenin "akil insanı" olarak kabul edilen usta çınarın vefat haberi; ailesini, eski öğrencilerini ve tüm mesai arkadaşlarını yasa boğdu. İşte Kocaeli'yi üzen vefatın ve cenaze töreninin detayları...

Eğitimde Derin İzler Bırakan Bir Ömür

Hayatının her anını eğitime, bilime ve çocuklara adayan Avni Gülner, görev yaptığı her kademede ve kurumsal yapıda dürüstlüğüyle sembol olmuş bir isimdi.

Bahçecik İlkokulu’nda uzun yıllar sürdürdüğü başarı dolu müdürlük görevinin ardından, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak da ilçenin eğitim vizyonuna büyük katkılar sunmuştu. Emekliliğinin ardından da eğitim camiasından kopmayan ve tecrübeleriyle genç öğretmenlere rehberlik etmeye devam eden Gülner, "efsane öğretmen" unvanını sonuna kadar taşıyan nadir şahsiyetlerdendi.

Cenazesi Yarın Değirmendere'den Kaldırılacak

Eğitim camiasını ve sevenlerini gözyaşlarına boğan Avni Gülner’in son yolculuğuna uğurlanacağı cenaze programının detayları aile yakınları tarafından paylaşıldı.

Merhum Avni Gülner, 29 Mayıs 2026 Cuma günü (Yarın) Cuma mesaisinde son görev için bir araya gelecek olan sevenlerinin omuzlarında ebediyete uğurlanacak:

Cenaze Namazı: Öğle namazını müteakip, Değirmendere Merkez Camii’nde kılınacak.

Kocaeli'de 8 İlçede Elektrik Kesintisi! İşte 23 Temmuz Perşembe Kesinti Programı
Kocaeli'de 8 İlçede Elektrik Kesintisi! İşte 23 Temmuz Perşembe Kesinti Programı
İçeriği Görüntüle

Defin Yeri: Kılınacak cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından, merhumun cenazesi Bahçecik Merkez Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedilecek.

Sevenleri ve Siyasilerden Taziye Mesajları Yağıyor

Efsane müdürün vefat haberinin duyulmasının ardından, Kocaeli genelindeki eğitim sendikaları, okul müdürleri, yetiştirdiği eski öğrencileri ve yerel yöneticiler taziye mesajları yayınlayarak duydukları acıyı dile getirdiler. Birçok öğrencisi, "Üzerimizde emeği çok büyüktü, sadece okumayı değil hayatı ve dik durmayı ondan öğrendik" sözleriyle merhumu yad etti.

Kaynak: Haber Merkezi