Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde görev yapan 16 bin 400 personel için düzenlenen banka promosyon ihalesi tamamlandı.

2025-2028 dönemi kapsayan anlaşma kapsamında, ilk olarak 78 bin TL teklif eden Vakıfbank, yapılan ek görüşmeler sonrası teklifini 90 bin TL’ye yükseltti. İhalenin ardından promosyonların tek seferde ve nakit olarak hesaplara yatırılacağı duyuruldu. Beklenen ödeme için takvim de belli oldu.

Yoğun katılımlı ihale

İhale, 23 Ekim’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi encümen toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Genel Sekreter Hayri Baraçlı başkanlık ederken, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı ile sendika yöneticileri ve çok sayıda çalışan da yer aldı. Vakıfbank’ın yanı sıra TEB, Garanti BBVA, Halkbank, Ziraat Bankası, QNB Finansbank ve İş Bankası gibi büyük bankaların da teklif verdiği ihalede, en yüksek rakam dördüncü turda geldi. Ardından banka ile yapılan son pazarlıkta tutar 90 bin TL olarak güncellendi.

Beklenti yüksekti sonuç memnun etti

Promosyon tutarının belirlenmesinde çalışanların beklentileri de etkili oldu. 100 bin TL civarında oluşan beklentiye karşılık, ortaya çıkan 90 bin TL’lik rakam genel olarak olumlu karşılandı. Toplu ödeme şeklinde yapılacak promosyon, yıl sonuna doğru maddi anlamda nefes aldıracak bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Erdem Arcan'dan Dikkat Çeken İl Başkanlığı Açıklaması
Erdem Arcan'dan Dikkat Çeken İl Başkanlığı Açıklaması
İçeriği Görüntüle

Kocaeli Büyükşehir’de promosyon günü yaklaşıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan 16 bin 400 personelin promosyon ödemesi 12 Aralık Cuma günü yapılacak. Tutar, tek seferde ve toplu şekilde, çalışanların maaş aldıkları banka hesaplarına yatırılacak.

Muhabir: Pınar Gül TARHAN