Çarşamba Günü Hesaplar Bayram Edecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştirakleri olan Belde A.Ş. ile altyapının mimarı İSU bünyesinde çalışan binlerce işçiyi kapsayan TİS (Toplu İş Sözleşmesi) farkı ödemelerinde takvim nihayet belirlendi. Belediye yönetiminin finansman ve bütçe planlamasını hızlandırmasıyla birlikte, her bir işçinin hesabına 40 bin TL’lik toplu bir ödeme aktarılması kararlaştırıldı. Bankacılık sisteminde veya aktarım protokollerinde son dakika bir teknik aksilik yaşanmaması durumunda, tüm personeller Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren ikramiye niteliğindeki bu parayı hesaplarında görebilecek.
Geriye Dönük Farklar Kademeli Mahsup Edilecek
Açıklanan dev müjde sadece bu 40 bin TL ile de sınırlı kalmıyor. Toplu iş sözleşmesinden doğan ve geriye dönük olarak biriken mali hakların kalan kısmı, Büyükşehir ve İSU mali hizmetler daire başkanlığı ekiplerince kişi bazında, unvan, kıdem ve mesai detaylarına göre ayrı ayrı optik sistemlerle hesaplanıyor. Bu titiz matematiksel hesaplamaların ve bordrolama işlemlerinin tamamlanmasının ardından;
Kalan tüm yasal net fark tutarları da tek tek çıkartılacak,
Çarşamba günü yatırılacak olan 40 bin TL bu ana tutardan düşülecek (mahsup edilecek),
Arada kalan tüm artı alacaklar ve haklar ise önümüzdeki süreçte ikinci bir takvimle işçilerin hesaplarına kuruşu kuruşuna yatırılmaya devam edecek.
Yarın kutlanacak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde gelen bu hamle, belediye kulislerinde ve sendika tabanında çok büyük bir memnuniyet ve coşkuyla karşılandı.



