Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 15. Kocaeli Kitap Fuarı, bu kez kitapların dünyasından sinema perdesine uzandı. Bollywood’un kült yapımı “3 Idiots”, fuar kapsamında açık hava sinemasında izleyicilerle buluştu.
Kocaeli Kongre Merkezi açık alanında gerçekleştirilen gösterimde, dostluğun, cesaretin ve eğitim sistemine yönelik eleştirinin mizahla harmanlandığı film büyük ilgi gördü. Replikleriyle hafızalara kazınan sahneler hem kahkaha hem de derin düşünce dolu anlar yaşattı.
Aileler, gençler, çocuklar… Herkesi bir araya getiren film
Serin sonbahar akşamında battaniyelerine sarılıp sıcak içecekleriyle gelen izleyiciler, dev ekranda filmi izlerken kimi zaman kahkahalara boğuldu, kimi zaman sessizliğe büründü. Fuarda gün boyu kitap stantlarını gezen aileler, çocuklarıyla birlikte bu özel sinema akşamında da keyifli anlar yaşadı.
Minderler üzerinde film izleyen gençler, “Fuar sadece kitap değil, gerçekten kültürün her halini yaşıyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
“Anadolu Mayası” sinema perdesinde hissedildi
Bu yıl “Anadolu Mayası” temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı, sadece kitapla sınırlı kalmayan kültürel etkinlikleriyle öne çıkıyor. Daha önce Hababam Sınıfı gösterimiyle farklı kuşakları aynı anda güldüren fuar, şimdi de “3 Idiots” ile evrensel dostluk temalarını Kocaelililerle buluşturdu.
Fuar alanında oluşturulan açık hava sineması, edebiyatla sinemanın iç içe geçtiği bir deneyim sundu.
Sinema geceleri devam edecek
Fuar boyunca açık hava sinema etkinlikleri farklı film gösterimleriyle sürecek. Ziyaretçiler, kitapların arasında geçirdikleri bir günün ardından, akşam saatlerinde yıldızların altında kült film klasikleriyle buluşacak.
Ayrıca fuar alanında düzenlenen atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri, müzik dinletileri ve imza günleri ile ziyaretçiler kendilerini adeta bir kültür şöleninin içinde buluyor.