Kocaeli Kasaplar, Celepler, Besiciler, Tavukçular ve Evcil Hayvan Bakımı Esnaf Odası’nın 10’uncu olağan genel kurulu tamamlandı. Kadıköy Mahallesi’ndeki KESOB binasında gerçekleştirilen genel kurul, üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Başkanlık için mevcut başkan İsmail Şalgam ile Ali Demir’in yarıştığı seçimde sandık başına 174 üye gitti. Toplam 255 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurulda sonuç, küçük bir farkla belirlendi. Yapılan sayımın ardından 91 oy alan Ali Demir, Kasaplar Odası’nın yeni başkanı oldu. Mevcut başkan Şalgam ise 82 oyda kaldı. Bir oy geçersiz sayıldı.

174 üye sandık başına gitti

Kasaplar Odası genel kurulu, sabah saatlerinde divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Divan başkanlığını Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı yaptı. Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından seçim sürecine geçildi.

Toplam 255 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurulda 174 üyenin sandık başına gitmesi, katılımın yüksek olduğunu gösterdi. Üyeler, oda yönetiminde söz sahibi olmak için oylarını kullandı. Seçim süreci, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandı. Oy sayımı divan gözetiminde açık şekilde gerçekleştirildi.

Ali Demir 91 oyla başkan seçildi

Kasaplar Odası başkanlık seçiminde Ali Demir ile İsmail Şalgam arasında geçen yarışta sonuç az farkla belirlendi. Yapılan sayımda Ali Demir 91 oy alırken, mevcut başkan İsmail Şalgam 82 oyda kaldı. Bir oy ise geçersiz sayıldı.

İzmit Belediyesi’nde Ruhsat Müdürü görevden alındı
İzmit Belediyesi’nde Ruhsat Müdürü görevden alındı
İçeriği Görüntüle

Bu sonuçla birlikte Ali Demir, Kocaeli Kasaplar Odası’nın yeni başkanı oldu.

Yönetim ve denetim kurulları da belirlendi

Genel kurulda yalnızca başkanlık seçimi yapılmadı. Aynı zamanda 7 yönetim kurulu asil ve 7 yedek üye ile 3 denetim kurulu asil ve 3 yedek üye de belirlendi. Böylece odanın yeni dönem yönetim kadrosu şekillenmiş oldu.

Kaynak: Haber Merkezi