Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ile ticaretinin önlenmesine yönelik yürüttüğü saha ve istihbarat çalışmaları kapsamındaki takibini kararlılıkla sürdürüyor. Çalışmalar neticesinde teknik ve fiziki takibe alınan şüphelilerin izini süren jandarma timleri, 29 Eylül 2026 tarihinde Karamürsel ilçesinde önceden tespit edilen bir adrese operasyon düzenledi.
3.5 Kilo Kubar Esrar Ve Ruhsatsız Av Tüfeği Yakalandı
Adreste gerçekleştirilen detaylı aramalarda satışa hazır halde ve yüklü miktarda uyuşturucu madde bulundu. Operasyon sonucunda 3 bin 500 gram (3,5 kilogram) kubar esrar, 10 gram kenevir tohumu ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve silaha el konulurken, olaya karıştığı belirlenen 2 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı.
Valilikten Kararlılık Mesajı Ve Adli Süreç
Kocaeli Valiliği tarafından yapılan resmi basın açıklamasında, yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında adli işlemlerin derhal başlatıldığı bildirildi. Valilik açıklamasında kent huzuru ve gençlerin korunması vurgulanarak, suç ve suçlularla mücadelenin il genelinde aralıksız ve tam bir kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.





