Izmit Pazar Servisi Krizi Buyukakin

İzmit Belediyesi’nin kaldırdığı pazar servisleri, Kuruçeşme ve Alikahya bölgelerinde hem pazarcı esnafını hem de vatandaşları mağdur etti. İki hafta boyunca devam eden servis krizi, çözüm bulunamayınca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın devreye girmesiyle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma sonrası pazar servisleri yeniden başlatıldı.

Cezaevlerinde yeni dönem: Bir kez hata yapanın eski cezası da yanacak
Cezaevlerinde yeni dönem: Bir kez hata yapanın eski cezası da yanacak
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 01 19 At 13.49.52-1

Esnaf ve Vatandaş İki Hafta Mağdur Oldu

Kuruçeşme ve Alikahya pazarlarına ulaşımı kolaylaştıran servislerin, İzmit Belediyesi tarafından herhangi bir açıklama yapılmadan kaldırılması tepki çekti. Pazarcı esnafı ve vatandaşlar, servislerin iptal edilmesiyle birlikte iki hafta boyunca ciddi mağduriyet yaşadı.

Günlerdir dile getirilen taleplere rağmen İzmit Belediyesi’nden sorunun çözümüne yönelik somut bir adım gelmemesi eleştirilere neden oldu.

Tahir Buyukakin-1

Büyükakın Devreye Girdi

Yaşanan süreçte Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’a çağrıda bulundu. Yapılan çağrı kısa sürede karşılık buldu ve Büyükşehir Belediyesi krize müdahale ederek çözüm sürecini başlattı.

Kuruçeşme ve Alikahya’da Servisler Yeniden Başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle birlikte Kuruçeşme ve Alikahya pazarlarına servis hizmeti yeniden başladı. Pazarcı esnafı, yaşanan mağduriyetin giderilmesinin ardından Başkan Tahir Büyükakın’a duyarlılığı ve çözüm odaklı yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti.

Muhabir: Muhammet Ali Akipek