Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Polis (Yunus) Timleri tarafından 17 Şubat 2026 tarihinde İzmit ilçesinde gerçekleştirilen uygulamalarda, şüphe üzerine durdurulan bir araçta yüklü miktarda kaçak tütün ürünü ele geçirildi. Araçta yapılan aramalarda, her bir kutuda 200 dal bulunan ve koliler halinde paketlenmiş toplam 120 bin adet bandrolsüz, içi tütün dolu makaron tespit edildi. Olayla ilgili araç sürücüsü Y.E. isimli şahıs gözaltına alındı.
Şüpheli Araçta 600 Kutu Kaçak Makaron
Edinilen bilgilere göre, Yunus timlerinin saha uygulaması sırasında şüphe üzerine durdurulan araçta detaylı arama yapıldı. Yapılan kontrollerde her bir kolide 50 kutu bulunan toplam 12 koli makaron ele geçirildi. Her kutuda 200 dal olmak üzere toplamda 600 kutu ve 120 bin adet içi tütün doldurulmuş bandrolsüz makaron bulunduğu belirlendi.
Ele geçirilen ürünlerin yasal bandrol taşımadığı ve kaçak olduğu değerlendirildi. Kaçak tütün ürünlerine el konulurken, araç sürücüsü hakkında adli işlem başlatıldı.
Sürücü Gözaltına Alındı
Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen araç sürücüsü Y.E., emniyet birimlerince gözaltına alındı. Şüphelinin işlemlerinin ilgili adli birimlerce sürdürüldüğü öğrenildi.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde kaçakçılıkla mücadele başta olmak üzere suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.



