İzmit Belediyesi’nin KOTKO Toptancılar Sitesi için aldığı ruhsat kararı, bölgedeki esnafın tepkisini artırdı. Milli Yol Partisi Kocaeli İl Başkanı Yılmaz Solmaz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, uzun yıllardır faaliyet gösteren esnafın belediyeye yönelik tepkisinin son dönemde ciddi şekilde yükseldiğini söyledi. Solmaz, “Yaklaşık 25 yıldır özel mülk içinde faaliyet gösteren Toptancılar Sitesi için yıkım kararı alınmasının ardından, belediyenin ruhsat zorunluluğu getirmesi ve yüksek ücret talep etmesi, esnafın tepkisini daha da büyüttü” dedi.

Whatsapp Image 2026 04 08 At 17.12.39

Yeni Site İnşası ve Yıkım Süreci

KOTKO Toptancılar Sitesi, İzmit Körfez Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinde bulunuyor ve planlanan yeni yerin inşa edilmesiyle yıkılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile hak sahipleri arasında yapılan anlaşmaya göre, Başiskele’de sebze-meyve halinin yanında yeni toptancılar sitesi kurulacak. Yeni sitenin inşası için süreç devam ederken, esnaf ruhsat ve ücret uygulamalarından dolayı rahatsızlık duyuyor.

İzmit Belediyesi Soruşturmasında CHP İçinde Çatlak mı Var?
İzmit Belediyesi Soruşturmasında CHP İçinde Çatlak mı Var?
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 04 08 At 17.12.39 (1)

Ruhsat Uygulamaları ve Esnaf Mağduriyeti

Esnaf, yıkım kararı alınan bir alan için yüksek ruhsat bedellerinin talep edilmesini anlamakta güçlük çekiyor. Ayrıca ruhsat işlemleri sırasında bazı belediye personelinin tutum ve davranışlarının da rahatsızlık verici olduğu belirtiliyor. Solmaz, Ramazan Ayı’nda bazı iş yerlerinin mühürlenmesinin de tepkileri artırdığını ifade etti. Bu gelişmeler, ekonomik olarak zor durumda olan esnafın daha da yıpranmasına yol açıyor.

Yılmaz Solmaz

Talepler Karşılıksız Kaldı

İzmit esnafı, belediyenin uygulamalarının zamanlamasını ve yöntemini eleştiriyor. Milli Yol Partisi temsilcileri, konuyu ilgili kurumlara ve milletvekillerine ilettiklerini ancak yanıt alamadıklarını açıkladı. Ayrıca, belediyeden randevu taleplerine de geri dönüş yapılmadığı bildirildi. Bu durum, esnafın belediyeye olan güvenini zedeleyerek kamuoyunda soru işaretleri oluşturuyor.

Kaynak: Haber Merkezi