09 Kasım 2025’te gerçekleşen kongrede yeniden il başkanı seçilen Av. Mehmet Kamil Şirin ve yönetimi, ertelenen mazbata törenini bugün saat 15.00’te Kocaeli Adliyesi’nde gerçekleştirecek.
Kongre coşku içinde tamamlandı, sıra yeni dönemde
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı kongresi 9 Kasım 2025 Pazar günü geniş katılımla gerçekleşti. Mevcut il başkanı Av. Mehmet Kamil Şirin'in yeniden seçildiği kongrede adeta demokrasi şöleni yaşandı. İl yönetimi, disiplin kurulu ve üst kurul delegeleri olmak üzere toplamda 135 kişi seçilerek yeni dönemin kadrosu oluşturuldu.
Kongrede;
55 kişilik asil il yönetimi,
21 kişilik yedek il yönetimi,
9 kişilik asil disiplin kurulu,
5 kişilik yedek disiplin kurulu,
30 kişilik asil üst kurul delegesi ve
15 kişilik yedek üst kurul delegesi seçildi.
Yeni yönetim, kongre sonrası resmiyet kazanması beklenen mazbata töreni için hazırlıklarını tamamlamıştı.
Mazbata töreni, cenaze nedeniyle ertelenmişti
Normal şartlarda 14 Kasım Çarşamba günü yapılması planlanan mazbata töreni, önceki dönem il başkanı Nusret Acur’un babasının vefatı nedeniyle ertelendi. Erteleme kararının ardından törenin 19 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’te yapılacağı duyuruldu. Şirin, yaptığı açıklamada hem katılım çağrısında bulundu hem de yeni dönemin birlik ve kararlılık içinde başlayacağını vurguladı.
“Birlik ve kararlılıkla yeni döneme başlıyoruz”
İl Başkanı Av. Mehmet Kamil Şirin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Büyük bir coşku ve demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştirdiğimiz kongremizin ardından, şimdi yeni dönemi resmen başlatma zamanı geldi. 14 Kasım'da almayı planladığımız mazbatamızı, maalesef acı bir kayıp nedeniyle bugüne erteledik. 19 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’te Kocaeli Adliyesi’nde mazbatamızı alıyoruz. Bu anlamlı günde hep birlikte, omuz omuza orada olmamız; İYİ Parti Kocaeli ailesinin birlik, beraberlik ve kararlılığını en güçlü şekilde gösterecektir.”
Partililer saat 14.00’te İYİ Parti Kocaeli İl Başkanlığı binasında toplanarak toplu halde adliyeye geçecek. Törene partililerin ve destekçilerin yoğun katılım göstermesi bekleniyor.





