İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Av. M. Kamil Şirin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şirin, Türk kadınının tarih boyunca yalnızca günlük yaşamın içinde değil, milletin kaderinin yazıldığı kritik anlarda da en ön safta yer aldığını belirtti. Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar kadınların gösterdiği fedakârlık ve cesaretin Türk milletinin hafızasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Şiddet ve Eşitsizlikle Mücadeleye Dikkat
Mesajında günümüzde kadınların hâlâ şiddet, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Şirin, şunları söyledi: “Kadının korkarak yaşadığı bir ülke güçlü olamaz. Kadının susturulduğu bir toplum adaletli olamaz. Kadının yok sayıldığı bir gelecek ise asla aydınlık olamaz.”
Güçlü Türkiye’nin Temeli Kadınlar
Şirin, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal hayatın her alanında güçlü ve eşit şekilde yer almasının güçlü bir Türkiye’nin temeli olduğunu ifade etti. Mesajında şu ifadeleri paylaştı:
“Kadın güçlü olursa aile güçlü olur.
Aile güçlü olursa toplum güçlü olur.
Toplum güçlü olursa Türkiye güçlü olur.”
Başkan, tüm kadınların hak ettiği değeri gördüğü bir Türkiye için mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini de sözlerine ekledi.





