İstanbul’da her gün binlerce kişinin işten ve okuldan eve dönüş yolculuğu, bugün yine çileye dönüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin anlık Trafik Yoğunluğu Haritası verilerine göre, saat 19.08 itibarıyla şehir genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 83 olarak ölçüldü. Özellikle Avrupa Yakası'nda D-100 Karayolu ve bağlantı yollarında trafik adeta durma noktasına geldi.
D-100 Karayolu’nda Araçlar İlerlemedi
Kent içi ulaşımın ana arterlerinden biri olan D-100 Karayolu’nda akşam saatlerinde oluşan yoğunluk nedeniyle sürücüler ilerlemekte büyük güçlük çekti. Uzun araç kuyrukları, özellikle Avcılar, Merter, Zincirlikuyu güzergâhlarında trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Yol kenarındaki servis araçları, taksiler ve bireysel otomobiller aynı anda yollara çıkınca trafik neredeyse durdu.
Toplu taşımada da yoğunluk gözlemlendi. Metrobüs duraklarında uzun bekleme süreleri yaşanırken, otobüslerde sıkışıklık arttı. İşten ve okuldan dönen vatandaşlar evlerine ulaşmakta büyük zorluk yaşadı.
Uzmanlardan Alternatif Rota Önerisi
Ulaşım uzmanları, akşam saatlerinde İstanbul trafiğinin öngörülebilir şekilde arttığını belirterek, özellikle D-100 ve TEM gibi ana güzergâhlardan kaçınılmasını tavsiye ediyor. Alternatif güzergâhların kullanılmasını ve toplu taşıma saatlerinin dikkatli planlanmasını öneren uzmanlar, mobil trafik uygulamalarıyla yol durumu takibinin yapılmasının da zaman kazandırabileceğini vurguluyor.
Yoğunluk Haftanın Devamında da Sürebilir
Meteoroloji raporlarında yağışlı hava uyarısının yer alması ve hafta başının yoğun mesai temposuyla birleşmesi, trafik yoğunluğunun önümüzdeki günlerde de devam edebileceğine işaret ediyor. Uzmanlar, özellikle salı ve çarşamba günlerinde de benzer yoğunlukların yaşanabileceğini öngörüyor.