Yatırımcılar, "Ne almalı, ne satmalı?" sorusunun cevabını ararken, İslam Memiş'ten kapsamlı bir analiz geldi. Döviz kurlarının stabil seyrine aldanılmaması gerektiğini belirten Memiş, yıl sonu için 50 lira beklentisini koruyor. Ancak asıl fırtına değerli metallerde kopuyor. Altın Sertifikası'nda yaşanan geri çekilme, piyasadaki sağlıksız fiyatlamanın sonu olarak yorumlandı.

DOLAR 50 LİRAYI GÖRECEK

Memiş, döviz cephesindeki beklentisini revize etmedi. Doların şu an 43 lira 20 kuruş seviyelerinde olduğunu hatırlatan uzman, yıl sonu hedefini 50 TL olarak koruyor.

Euro tarafında ise parite fırsatı var. 1,16 seviyesinin altına sarkan paritenin kademeli alım için uygun olduğunu belirten Memiş, 1,1580 ve 1,1520 desteklerinin takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Altında 2027 öncesi yıl sonu tahmini: Ons altın o rakamı görebilir
Altında 2027 öncesi yıl sonu tahmini: Ons altın o rakamı görebilir
İçeriği Görüntüle

ALTINDA 6500 LİRA DESTEĞİ ÇALIŞIYOR

Gram altın tarafında ise ons kaynaklı bir baskı var. Fiyatlar 6 bin 480 lira seviyesinde dengelenmeye çalışıyor. Memiş, kısa vadede 6 bin 500 liranın kritik bir destek noktası olduğunu, bu seviyenin takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Sertifikadaki düşüşü ise "anormal fiyatlamanın sonu" olarak değerlendiren Memiş, serbest piyasa ile entegre bir fiyatlamaya doğru gidildiğini, bunun sağlıklı bir süreç olduğunu ifade etti.

BITCOIN VE PETROLDE SON DURUM

Kripto para yatırımcısı için de tarih verildi. Bitcoin'in 100 bin dolar direncini zorladığını belirten Memiş, asıl yükselişin 2026'nın ikinci yarısında olacağını öngörüyor.

Petrol tarafında ise düşüş beklentisi hakim. Brent petrolün 63,5 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, yükselişlerin kalıcı olmayacağını ve yönün aşağı olduğunu savundu.

Kaynak: Haber Merkezi