Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen yıkım operasyonu, ilçenin en hareketli noktalarından birinde icra ediliyor.
Yapılan resmi açıklamaya göre; Gölcük ilçesi Değirmendere Yalı Mahallesi'nde yer alan Leyla Atakan Caddesi No:12 adresindeki binanın yıkımı, çevre binalara zarar verilmeden, iş makineleri ve uzman ekiplerce titizlikle yürütülüyor. Yapının merkezi konumu nedeniyle hem yaya hem de araç sirkülasyonunun yoğun olduğu caddede güvenlik bariyerleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Cumartesi Gecesine Kadar Kontrollü Geçiş
Yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının otoyol ve şehir içi trafiğini felç etmemesi adına 96 saatlik hummalı bir mesai takvimi belirlendi. Vatandaşların yolculuklarını planlarken dikkate alması gereken o takvim şöyle ilan edildi:
Çalışma Başlangıcı: 9 Haziran 2026 Salı (Bugün) / Saat: 10.00
Çalışma Bitişi: 13 Haziran 2026 Cumartesi / Saat: 23.00
Ulaşım Düzeni: Çalışma süresince Leyla Atakan Caddesi ve bağlantı yollarında trafik akışı tamamen kesilmeyecek, ancak kontrollü ve kademeli olarak tek şeritten sağlanacak.
Sürücülere ve Yayalara Hayati Uyarı: "Yoğunluğa Hazırlıklı Olun"
Gölcük genelinde asayiş ve zabıta ekipleri yıkım sahasında 24 saat nöbet tutarken, yetkililerden bölge halkına uyarılar gecikmedi. Özellikle Değirmendere sahil şeridine ve merkez caddelerine bağlanmak isteyen sürücülerin alternatif ara sokakları tercih etmeleri önerildi.
Büyükşehir yetkilileri, çalışma alanı sınırlarında zaman zaman ciddi araç kuyruklarının ve yoğunluğun yaşanabileceğine dikkat çekerek; yayaların güvenlik şeritlerinin arkasından yürümelerini, sürücülerin ise hız sınırlarını düşürerek trafik işaret, işaretçi ve duba yönlendirmelerine titizlikle uymalarını önemle rica etti.




