Gündem

Gebze’de tapu sevinci 843 kişiye ulaştı

Gebze Belediyesi, planlı kentleşme çalışmalarında önemli bir adım attı. Kadıllı, Ahatlı ve Cumaköy Mahalleleri’nde yürütülen imar çalışmaları tamamlandı ve 843 hak sahibi tapularına kavuştu.

Abone Ol

Gebze Kültür Merkezi Kardelen Salonu’nda düzenlenen törende, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu. Tapular, protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, törende yaptığı konuşmada göreve geldiklerinden bu yana imar ve planlı kentleşmede tarihi bir yol kat ettiklerini söyledi. Büyükgöz, “100 yılda yapılan imar çalışmalarını son 6 yılda geride bıraktık, 38 binden fazla vatandaş tapularına kavuştu. Bugün de 843 hemşehrimize tapularını teslim ediyoruz” dedi. Başkan ayrıca, 43 okul, 24 cami ve 8 sağlık tesisinin tapularının ilgili kurumlara devredildiğini, doğalgaz bekleyen mahallelerin sorunlarının çözüldüğünü, İlyasbey’de 600 milyon TL’lik Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Beylikbağı Karakolu’nu belediye kaynaklarıyla tamamlayıp ilgili kurumlara teslim ettiklerini belirtti. Büyükgöz, konuşmasını, “Gebze’de sessiz bir devrim yaşanıyor. Yaptığımız işler gerçek ve kalıcı, Allah’ın izniyle bu devrimi tamamlayacağız. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim” sözleriyle tamamladı.
Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, törende tapu çalışmalarının bölge halkı için önemine değindi. Özyiğit, köylerde mevcut parsellerin korunduğunu, yeni alanlarda ise yeni metrekare uygulandığını belirterek, belediye başkanının her yeri tek tek takip ettiğini söyledi.

Özyiğit, ilçenin sanayileşme ve göç alma sürecine değinerek, belediyenin yapılaşmayı denetlediğini, izinsiz veya amaç dışı kullanımlarda müdahale ettiğini vurguladı. Çalışmaları sabır ve titizlikle yürüten Başkan Büyükgöz ve ekibine teşekkür etti. Tapularını teslim alan vatandaşlar, yıllardır süren mülkiyet sorunlarının çözülmesinden duydukları mutluluğu, “Artık evimizin ve arazimizin resmi sahibi olduk, bu hem güvence hem de gelecek nesiller için büyük kazanç” sözleriyle ifade etti.