Gebze, bu yıl 62’ncisi kutlanan Kütüphane Haftası'nı zengin bir içerikle selamladı. Gebze Belediyesi Kütüphaneleri, İlçe Halk Kütüphanesi ve Mehmet Tuğrul Tekbulut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği programda; kütüphanelerin sadece birer kitap deposu değil, ruhu iyileştiren ve zihni geliştiren birer yaşam merkezi olduğu mesajı verildi.
Öğrencilerden Sanat Dolu Kutlama
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, lise öğrencilerinin sahnelediği oratoryo ve sundukları müzik dinletisi katılımcıları mest etti. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdiresi Tevhide Buğan, kütüphanelerin toplumsal ilerlemedeki sarsılmaz yerini hatırlattı. Törenin en heyecanlı anı ise Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Yıldırım'ın, yıl boyunca kütüphanelerden en çok faydalanan ve en çok kitap okuyan kitapseverlere ödüllerini takdim etmesi oldu.
Tüm Gebze Yarın Meydanda Okuyacak
Kütüphane Haftası etkinlikleri salon programıyla sınırlı kalmayacak. Yarın (1 Nisan), Gebze Kent Meydanı’nda saat 12.30 ile 13.00 arasında Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenecek toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek. İlçe protokolünün de tam kadro yer alacağı bu sessiz ama güçlü eylemle, okuma farkındalığının tüm sokağa yayılması hedefleniyor.




